Prefectura Satu Mare caută spații de cazare pentru centre de carantină

• publicat la: 5 aprilie 2020
Prefectura Satu Mare caută spații de cazare pentru centre de carantină

Instituția Prefectului județul Satu Mare face apel la agenții economici de pe raza județului, care dețin unități de cazare, să vină în sprijinul autorităților în vederea transformării spațiilor de cazare în centre de carantină.

Instituția Prefectului le solicită autorităților locale și operatorilor de profil să înțeleagă importanța și complexitatea stării de urgență și să accepte ca, în această perioadă, spațiile pe care le administrează să devină locuri de carantină pentru românii care revin în țară din zonele roșii. Solicitarea este una urgentă, dat fiind fluxul mare de persoane care se întorc din țările afectate de noul coronavirus.

Conform art.2 din Hotărârea de Guvern nr. 201/2020, cheltuielile pentru carantină sunt acoperite de la bugetul de stat.

Fondurile necesare pentru decontarea cheltuielilor se asigură prin transfer din bugetul Ministerului Sănătății, lunar, la solicitarea direcțiilor de sănătate publică județene, pe baza unui borderou centralizator al documentelor justificative aferente, la sfârșitul perioadei de carantină.

Cei interesați sunt rugați să se adreseze de urgență Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, nr. de telefon: 0261.768.102, e-mail office@dspjsm.ro sau Instituției Prefectului, nr. de telefon 0261.711.536, e-mail pref@prefecturasatumare.ro.

Spațiile hoteliere sunt solicitate în această perioadă și pentru personalul medical.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat sâmbătă, în declaraţia de presă de la sediul MAI, că Ordonanţa Militară nr 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19 prevede inclusiv asigurarea, la cerere, de spaţii hoteliere pentru personalul medical.

“Pentru a ajuta medicii, asistentele şi familiile lor, am stabilit că pentru a susţine lupta împotriva coronavirusului , ministerele cu reţea proprie şi autorităţile administraţiei publice locale vor asigura, la cerere, spaţii hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi personalului din sistemul public sanitar, în vedere prevenirii răspândirii virusului COVID 19″, a precizat ministrul Vela.

Spațiile hoteliere la care se face referire în Ordonanţa Militară nr 7 nu sunt internate ale unităților de învățământ.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu