Au fost suspendate 47 de permise auto

• publicat la: 4 mai 2020
Au fost suspendate 47 de permise auto

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 310 sancțiuni contravenționale.

 Astfel, în perioada 30 aprilie – 3 mai a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de urgență, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 310 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 120 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 47 conducători auto, dintre care 27 au fost ridicate pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, 10 pentru alcoolemie, 3 pentru neacordarea priorității de trecere, iar 7 pentru alte abateri.

Totodată polițiștii au procedat la ridicarea a 12 certificare de înmatriculare pentru neregulile constatate. 

 

Persoană bănuită de furt identificată de polițiști

  Ieri, 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au fost sesizați de către o persoană, din localitatea Amați, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras portofelul.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că o persoană necunoscută profitând de neatenția persoanei vătămate i-ar fi sustras acesteia portofelul în timp ce se afla în interiorul unui magazin alimentar, din localitate. Ulterior, portofelul ar fi fost găsit pe marginea drumului, lipsind din acesta aproximativ 3 000 de lei.

Cercetările efectuate de polițiști au dus la identificarea la scurt timp a persoanei bănuite de comiterea infracțiunii de furt, acesta fiind un tânăr, de 22 de ani, din localitatea Hrip. De asemenea, prejudiciul a fost recuperat în proporție de 70 %.

 Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit în cauză sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.  

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

  La data de 1 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au depistat un conducător auto, de 32 de ani, din municipiul Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

La data de 3 mai a.c., în jurul orei 10.10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au depistat un conducător auto, de 44 de ani, din localitatea Băbășești, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit. 

 

Accident de circulație cercetat de polițiști

  La data de 3 mai a.c., în jurul orei 16.10, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe raza municipiului Satu Mare.

În urma primelor cercetări făcute la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 64 de ani, din municipiul Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism pe strada Brândușa și ajuns la intersecția cu bulevardul Careiului nu a respectat semnificația indicatorului rutier, ,,Cedează Trecerea’’,  efectuând un viraj la stânga și intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr, de 25 de ani, din Medieșu Aurit.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului, de 64 de ani. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasati un comentariu