Au rămas fără permis 20 de conducători auto doar într-o zi

• publicat la: 22 mai 2020
Au rămas fără permis 20 de conducători auto doar într-o zi

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 21 mai a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, la data de 21 mai a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 43 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 20 de conducători auto și au ridicat 2 certificate de înmatriculare.

Dintre aceștia, 10 șoferi cu vârste cuprinse între 19 și 56 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze de la 101 km/h până la 124 km/h atât în afara cât și în interiorul localităților, în cazul acestora polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Alți 4 conducători auto cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani au fost depistați de polițiști în timp ce au efectuat depășiri neregulamentare iar 2 șoferi de 34, respectiv de 56 de ani, au fost surprinși de polițiști la volanul unor autoturisme în timp ce vorbeau la telefonul mobil fără a folosi dispozitivul de tip “mâini libere”, în concurs cu alte contravenții.  

 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

  La data de 21 mai a.c., în jurul orei 07.50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au identificat pe raza municipiului Satu Mare un bărbat, de 56 de ani, din comuna Doba, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad, au depistat la data de 21 mai a.c., în jurul orei 12.40, un tânăr, de 20 de ani, din localitatea Supuru de Jos, în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu, un moped tip motocros care nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare/înregistrare.

În urma verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deținea permis de conducere de nici o categorie iar mopedul condus nu figura ca fiind înmatriculat sau înregistrat.

În ambele cazuri cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite.

 

Mandate de executare a pedepsei închisorii


Polițiștii Secției Poliție Rurală Satu Mare în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de magistrații Judecătoriei Baia Mare, pe numele unei femei, de 28 de ani, din Apa.

Aceasta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, fiind încarcerată în Penitenciarul Satu Mare.

De asemenea, tot ieri, 21 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare           au pus în aplicare un alt mandat de executare a pedepsei închisorii emis de magistrații Judecătoriei Satu Mare, pe numele unui bărbat, de 52 de ani, din Satu Mare.

Acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Satu Mare.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă

 Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

comentarii

de volanul la 23 mai 2020 - 23:45

se circula ca nebunii pe sosele

Lasati un comentariu