Careienii. Și păcăliți și cu banii luați

• publicat la: 10 mai 2020
Careienii. Și păcăliți și cu banii luați

Tot linșajul mediatic  de genul ,,împușcă-l pe castorică,, importat la Carei de finul și consilierul primarului evazionist Kovacs nu a reușit să ascundă învârtelile financiare și bătaia de joc la adresa careienilor din partea edilului.

După desemnarea spitalului Municipal Carei ca  și spital suport Covid 19, toate cazurile medicale de altă natură au fost dirijate către Spitalul Județean Satu Mare în condițiile în care de multe ori viața unui pacient depinde de intervențiile la minut.

Policlinica din Carei a fost  și ea închisă așa că medicii de familie au fost cei care au dus greul în această perioadă.

După ce 2  luni de zile careienii au suportat aceste privațiuni, iată că la data de 7 mai 2020, primarul Kovacs anunță oficial că se va deschide Policlinica din data de 8 mai 2020. Fiecare careian contribuabil a luat de bună această declarație oficială din moment ce vine din partea primarului. Până și medicii au aflat din anunțul primăriei despre așa zisa deschidere a Policlinicii.

Prea puțini știau că primarul Kovacs nu este la prima sa declarație oficială mincinoasă. La fel a procedat și în cazul anunțării  impozitului pentru câini în data de 11 decembrie 2012 în prezența presei locale și județene pentru ca după câteva zile să ne anunțe că ceea ce am auzit cu toții nu este de fapt adevărat.

Un municipiu cu peste 21  de mii de locuitori are realmente nevoie de asigurarea de servicii medicale pe plan local nu în deplasare. Astfel că anunțul privind deschiderea Policlinicii era demult așteptat. Cine să își închipuie că tocmai primarul municipiului Carei le va juca feste careienilor care contribuie la bugetul local pentru a asigura salariile  angajaților din aparatul primarului?

Cine și-ar fi putut imagina că declarațiile primarului nu au niciun suport în realitate, că nu a primit niciun aviz și nicio împuternicire pentru a face asemenea afirmații, știut fiind că ne aflăm în Stare de Urgență?

Până și managerul Spitalului Municipal Carei recunoaște că ,,anunțul privind reluarea activității Ambulatoriului Integrat probabil că a fost făcut prea devreme, întrucât nu poate fi pus în practică într-un timp așa de scurt,,.

Joaca cu nevoile medicale ale careienilor a fost cel mai mârșav joc electoral al primarului Kovacs.

Din anul 2011 spitalul Municipal Carei a trecut în administrarea Consilului Local Carei.  În Consiliul de Administrație al spitalului au fost  numiți din partea Consiliului Local doar consilieri apropiați primarului, dintre cei care ridică mâna la orice inițiativă a sa și nu ies din cuvântul lui.

Așa se face că solicitările pentru acreditarea Laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului Municipal au rămas  o Fata Morgana iar acum ne aflăm în situația de a trebui să ne deplasăm la Satu Mare pentru testările Covid 19 deși aparatul este cumpărat din banii careienilor!

Este incertă și situația achiziționării aparatului de testare Covid 19. Potrivit materialelor oferite pentru ședințele online consilierilor municipali,  pentru achizitionarea aparatului de testare Covid 19 s-au alocat bani din bugetul local. Pe de altă parte, primarul evazionist Kovacs declară că aparatul a fost achiziționat de către 3 oameni prosperi de afaceri din Carei.

Cu alte cuvinte, careienii au fost păcăliți în mod grosolan și mizerabil atât cu deschiderea Policlinicii din data de 8 mai 2020 cât și cu posibilitatea de a beneficia pe plan local de teste Covid 19 cu aparatura achiziționată din bugetul la care au contribuit.

Buletin de Carei

…………………….

……………..

Suma alocată de primărie pentru aparatul Covid este din capitolul 66 ,,Sănătate,, și din capitolul 66 ,,Sănătate,,   titlul 70, cheltuieli de capital.

 

 

Lasati un comentariu