Ministrul Agriculturii a vizitat producătorii sătmăreni. Cumpărați produse românești!

• publicat la: 10 mai 2020
Ministrul Agriculturii a vizitat producătorii sătmăreni. Cumpărați produse românești!

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros,  s-a întâlnit ieri cu producători sătmăreni și cu conducerea județului Satu Mare. După o discuție oficială cu presa ce a avut loc la Vetiș, la sediul Unicarm, ministrul Adrian Oros a vizitat producătorii Unicarm și Primalact.

Potrivit celor declarate de ministrul Oros, este foarte important să suținem produsele românești prin achiziționarea lor. Acesta a precizat că oferă un exemplu personal în acest sens și îi îndemană și pe studenții săi să procedeze de aceeași manieră.

„Eu fac asta mereu și îi  îndemn şi pe studenţii mei, pe prietenii mei, familia mea,  să intrăm în magazin, să căutăm produse româneşti. Nu am găsit, plecăm şi căutăm alte produse româneşti. Eu vă asigur că în două luni de zile toţi comercianţii vor face în aşa fel încât pe rafturile lor să aibă cât mai multe produse româneşti, pentru că ei vor să vândă. Noi trebuie să facem un lucru, să spunem acasă sau la școală, să cumpere produse româneşti”.

„Dacă dai 5 lei pe un produs românesc, cel puţin 1 leu  se întoarce în şcoala copilului tău sau în spitalul în care te tratezi tu sau se tratează familia ta, sau în infrastructură. Dacă ne gândim aşa toţi, dacă toţi facem chestia asta în câteva luni problema produselor româneşti se rezolvă, prin cerere. Totul depinde de noi şi cei care sunt într-adevăr îngrijoraţi de produsele româneşti, să facă acest lucru, să caute produsele româneşti”, a mai spus ministrul Adrian Oros.

“Nu mai există o problemă a producerii. Fermierii români ştiu să producă la fel de bine și calitativ ca orice alt agricultor sau agent din industria alimentară din Europa. Problema rămâne vânzarea, comercializarea lor. Ajungem la aceeaşi discuţie, organizarea celor mici, iar noi ca cetăţeni responsabili să cumpărăm produsele lor. Asta este cheia”, a adăugat  Oros.

Cea mai importantă companie românească din domeniul agroalimentar din nord-vestul României este Unicarm!

Compania a fost înfiintată în anul 1997 când se inaugurează prima secție de produse din carne în comuna Vetiș, jud Satu Mare. În spatele acestui brand stă familia domnului Vasile Lucuţ. El a construit un business puternic în retail, agricultura şi industrie alimentară, ajungând la un număr de circa 3200 de angajaţi. Sub brandul Unicarm funcţionează o reţea de 120 de magazine, 2 abatoare, ferma proprie de bovine pentru carne (1400), unități de procesare, depozitare, transport produse.
De asemenea, Unicarm a dezvoltat începând cu anul 2009, o fabrica de procesare lapte ( 120000 l/zi), in care sunt produse peste 30 de tipuri de produse. Compania deține și o sectie de panificatie.

Ministrul Oros a vizitat  la Satu Mare și  compania românească “Primalact”, o afacere de familie înființată în anul 1998.

Fabrica produce pe piața românească o gamă diversificată de produse lactate proaspete şi brânzeturi:
– produse proaspete: lapte de consum, smântană, brânză de vaci;
– brânzeturi: cascaval şi specialităţi din cascaval, cascaval afumat, mozzarella, brânză telemea, brânză burduf, branză topită, cremă de unt, etc.

Primalact este beneficiară a unui proiect din fonduri europene în valoare de 4 mil €, sumă destinată măririi capacității de procesare la 45 mii de litri lapte/zi. Distribuția și vînzarea produselor se face la nivel national!

Cumpărați produse românești!

 

Lasati un comentariu