Profesorul Constantin Olariu a trecut la cele veșnice
S-a stins din viață la 86 de ani, dl. Constantin Olariu, cunoscut și apreciat cadru didactic, profesor și director al Liceului Pedagogic Carei și fost șef al secției Învățământ și Cultură al raionului Carei.
Născut la data de 24 august 1934 în orașul Tășnad, a absolvit Facultatea de Biologie la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca. La 15 septembrie 1957 a preluat funcția de director la Școala generală Acâș. La 15 septembrie 1958, după înființarea Liceului din Tășnad, a fost profesor și director adjunct al acestei instituții, pană în noiembrie 1961. Realizările profesionale din cadrul liceului nou înființat i-au oferit o mare satisfacție alături de elevi și părinți.
Noiembrie 1961 îl găsește deja la Carei, unde îndeplinește funcția de șef al secției învățământ și cultură al raionului Carei, la care era deja atașat raionul Tășnad.
În această funcție, coordonarea învățământului la cele aproape 100 de unități de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal a fost activitatea sa de bază. Începând cu anul 1969, a activat ca profesor și director la Liceul Pedagogic Carei. În acest interval de timp, au absolvit peste 1.500 de elevi – devenind educatoare/ învățătoare în localități din județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bihor, ducând faima Liceului Pedagogic Carei, respectiv a orașului Carei. La toate acestea a avut partea sa de contribuție și merit.
Până la pensionare, în anul 1996, a urmat activitatea de dascăl la Liceul Industrial nr.2, apoi la Liceul Teoretic Carei, de unde mulți absolvenți au devenit medici, farmaciști, ingineri sau cadre didactice, care, la 10-20-30 ani de la absolvire, reîntorcându-se în Carei, au admirat schimbările orașului devenit municipiu. În discuțiile cu foștii absolvenți a înțeles bucuria și mândria de a descoperi tainele educației într-o unitate de învățământ careiană. Pentru aceștia, municipiul Carei va rămâne mereu un spațiu plăcut, liniștit și ofertant, o amintire dragă sufletului.
În anii săi de activitate educațională, a adus o plusvaloare învățământului careian și sătmărean, fapt confirmat de către foștii elevi, părinții acestora sau reprezentanți ai autorităților locale.
A fost considerat un cadru didactic model, un om onest, dedicat meseriei de profesor și înzestrat cu harul de a transmite elevilor, nu doar tainele materiilor pe care le-a predat, ci și adevărate lecții de viață. A avut un caracter împăciuitor, a fost apreciat atât de colegi, cât și de elevi și părinți, bucurându-se de respectul întregii comunități.
În luna martie a acestui an a fost distins cu premiul Pro Urbe de către Consiliul Local Carei.
Dumnezeul să îl odihnească în pace!
Bogdan Georgescu