Se pot organiza spectacole din 1 iunie, competiții sportive fără spectatori

• publicat la: 31 mai 2020
Se pot organiza spectacole din 1 iunie, competiții sportive fără spectatori

HG 394/2020 a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial şi transpune măsurile luate cu o seară înainte prin intermediul Hotărârii CNSU nr. 26/2020.

Se va putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei.

Se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiţii: o distanţă de minim 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

La tersase se va merge pe bază de rezervare.. Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, precum și consumarea produselor în picioare. Maximum 4 persoane vor putea sta la aceeași masă, iar personalul care servește clienții va purta măști și mănuși.

Se reiau transporturile rutiere şi feroviare.

Vor putea fi organizate spectacole în aer liber cu cel mult 500 de spectatori (aceştia vor purta măşti de protecţie şi vor sta la distanţă de 2 m unul de celălalt). În plus, se vor putea organiza şi spectacole de tip drive-in, cu condiţia ca ocupanţii unei maşini să fie membrii aceleiaşi familii.

Vor fi reluate competiţiile sportive, fără spectatori, în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact). În plus, poate fi reluată şi activitatea de performanţă în bazine acoperite sau în aer liber. În spaţiile închise, activitatea sportivilor profesionişti poate fi reluată numai cu respectarea regulilor de distanţare, respectiv cel puţin 7 mp/persoană.

Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

 Începând cu data de 1 iunie se permite desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi sportului şi ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Lasati un comentariu