Șofer depistat la Ghenci cu permis fals

• publicat la: 14 mai 2020
Șofer depistat la Ghenci cu permis fals

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 13 mai a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, la data de 13 mai a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de urgență, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 49 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 15 conducători auto.

Dintre aceștia, șapte șoferi cu vârste cuprinse între 25 și 56 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze de la 104 km/h până la 164 km/h atât în afara cât și în interiorul localităților, în cazul acestora polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 Totodată, ieri, alți trei conducători auto, nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată cu indicator rutier, de asemenea, alte 2 persoane au fost surprinse de polițiști în timp ce au efectuat depășiri neregulamentare.   

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

 

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 10.05, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei, au depistat în trafic, pe raza localității Ghenci, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat persoana de la volan a prezentat polițiștilor o copie a unui permis de conducere, emis de autoritățile italiene, care ridica suspiciuni cu privire la veridicitatea acesteia. Aceasta având aplicate 2 ștampile, dintre care una aparținea unei instituții iar cealaltă reprezenta un chenar dreptunghiular cu textul „CONFORM CU ORIGINALUL”, având aplicata o semnătură indescifrabilă.

Având în vedere cele de mai sus, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări ocazie cu care au constatat faptul că persoana de la volan nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și uz de fals.

Tot ieri, 13 mai a.c., în jurul orei 21.20, și polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au identificat pe raza localității Hrip, un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate, care se afla la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.    

 

Accident de circulație cercetat de polițiști

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 10.50, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Gabriel Georgescu din municipiul Satu Mare.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 50 de ani, din municipiul Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism a accidentat un copil, de 8 ani, care fiind lăsat nesupravegheat s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis, în fugă și fără să se asigure corespunzător.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a minorului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

          Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

          Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.      

          Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Lasati un comentariu