Spitalul orășenesc Șimleul Silvaniei are laborator de analize medicale acreditat

• publicat la: 12 mai 2020
Spitalul orășenesc Șimleul Silvaniei are laborator de analize medicale acreditat

Șimleul Silvaniei este un oraș din județul Sălaj, aflat  la 29 km de Zalău, care nu are nici 15 mii de locuitori.  Astăzi a sosit la Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. Ioan Pușcaș„, manager Marcela  Coltău, un computer tomograf în valoare de 250 mii euro plus TVA. Aparatul va fi funcțional în Ambulatoriu, nu la  cabinet privat.

Dar ce este de luat în seamă este faptul că Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. Ioan Pușcaș” are un laborator de analize medicale acreditat de acum 3 ani! Fapt ce demonstrează că nu trebuie să fii spital universitar sau județean ca să obții o acreditare a unui  laborator de analize medicale.

Din echipa care s-a ocupat de toate procedurile necesare obținerii acreditării a făcut parte și un medic de  la Carei. Este vorba despre chiar medicul șef al laboratorului de analize medicale de la Spitalul Municipal Carei, medic primar medicină de laborator Cristina Andreea Ghițiu.

Spitalul Municipal Carei a fost preluat în administrare de către Consiliul Local Carei în anul 2011 dar nu s-a investit  în nicio procedură de acreditare a laboratorului de analize medicale. În județul Satu-Mare doar laboratoarele private de analize medicale au acreditare.

Buletin de Carei

comentarii

de Just la 14 mai 2020 - 12:48

Sa se puna la conducerea spitalului oameni care vreau si pot face treaba,nu pensionari plictisiti si incopetenti.Totul depinde de primarie,din pacate si ei sunt tot la fel,trebuie sa nu mai fie votati,nici macar de udmeristi.

Lasati un comentariu