Afacerea ștrand termal Carei între interese de grup și interesul pentru comunitatea locală

• publicat la: 25 iunie 2020
Afacerea ștrand termal Carei între interese de grup și interesul pentru comunitatea locală

În timp ce toate ștrandurile termale din județul Satu Mare anunță deschiderea pentru publicul larg, ștrandul termal Carei anunță închiderea activității pentru acest an. Motivul invocat e o gogoriță mai mare decât sumele încasate pe nedrept din exploatarea fără autorizație a apei termale din 2002. Cică decizia aparține autorităților naționale dar oare la Tășnad și Satu Mare nu vorbim de aceleași autorități din moment ce acolo e posibilă deschiderea ștrandurilor? Acesta e interesul acordat de Primăria Carei pentru comunitatea locală, pentru micii întreprinzători care mai aveau o sursă de venit de pe urma turiștilor sosiți la ștrandul termal!

Ştrandul termal  careian a fost dat în concesiune  de către Primăria Carei din anul 2002 pentru suma de 350 de euro…anual.  Suma s-a mărit la 500 de euro anual în momentul când firmei i s-au  mai dat 37 de ari de la fosta fermă de porci. Suprafaţa s-a mărit din nou când oraşul a făcut un schimb de terenuri , vorbim de 4 hectare pe care fostul primar Beko  le-a retrocedat apoi imediat şi astfel a fost posibilă cumpărarea lor. Tocmai fusese propusă extinderea ştrandului şi construirea de noi locuri de cazare aducătoare de profit pentru bugetul local.  Conducerea oraşului  a preferat să retrocedeze acel teren de lângă ştrand în loc să îşi construiască  o afacere aducătoare de profit. Dacă tot nu se plăteşte apa termală scoasă din subsolul României  măcar să fi beneficiat de  venituri la buget toţi careienii prin construirea unei afaceri a CL cu spaţii de cazare. Acum suma plătită de concesionar la Primăria Carei pentru ștrandul termal este de …1000 euro anual.

Milioane de euro au curs ani de zile în buzunarele  altcuiva decât ale municipiului Carei care trebuie să se îndatoreze la bănci pentru fiecare investitie dar  lasă să i se scurgă printre degete  bani frumosi.

Pentru faptul că am făcut publice aceste situații a fost lansată o adevărată campanie de denigrare a administratorului Buletin de Carei, Daniela Ciută și a consilierului Ilie Ciută, fapt ce nu poate ascunde nicidecum abuzurile flagrante.

https://www.buletindecarei.ro/2014/05/actiuni-disperate-ale-unor-oameni-disperati.html

În sezonul estival 2020 ștrandul termal Carei va rămâne închis și nu pentru că este decizia autorităților naționale așa cum manipulează persoana care a publicat anunțul!

Ca dovadă că e  vorba de o manipulare grosolană și sfidătoare la adresa careienilor e faptul că la Tășnad și la Satu Mare ștrandurile se deschid.

https://www.buletindecarei.ro/2016/10/statul-roman-pagubit-grosolan-la-carei-dupa-12-ani-se-incearca-intrarea-in-legalitate.html

https://www.buletindecarei.ro/2017/05/s-a-vandut-strandul-termal-carei-adevarat-sau-fals.html

https://www.buletindecarei.ro/2017/10/uluitor-la-tasnad-a-fost-pierduta-oficial-exploatarea-apei-geotermale-iar-la-carei-a-fost-folosita-la-liber-fara-licenta-sau-avize.html


https://www.buletindecarei.ro/2017/08/primaria-carei-joaca-alba-neagra-cu-consiliului-local-milioane-de-euro-din-afaceri-cu-apa-termala-pusa-in-curat-dupa-semnalarile-buletin-de-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2014/12/apa-geotermala-exploatata-ilegal-in-carei-anrm-nu-isi-protejeaza-resursele.html

Lasati un comentariu