Bărbat de 74 de ani din Carei aflat la volan în stare de ebrietate. Accident între Cămin și Carei

• publicat la: 3 iunie 2020
Bărbat de 74 de ani din Carei aflat la volan în stare de ebrietate. Accident între Cămin și Carei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 2 iunie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, la data de 2 iunie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 36 000 de lei.

 De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 11 conducători auto și au ridicat 4 certificate de înmatriculare.

Persoană bănuită de furt prinsă în flagrant delict de polițiști

 Patrula mixtă a Poliției municipiului Satu Mare au identificat pe strada Aurel Vlaicu, din municipiul Satu Mare, un bărbat, de 33 de ani, din Dorolț, care se deplasa pe stradă împingând 2 biciclete.

În urma verificărilor efectuate de polițiști aceștia au constatat faptul că una dintre biciclete ar fi fost sustrasă dintr-un rastel pentru biciclete, aflat pe aceeași stradă.

Astfel, bicicleta sustrasă a fost restituită proprietarului de drept. Polițiștii de investigații criminale sătmăreni continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Au pus în pericol circulația pe drumurile publice

 

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic, pe strada Careiului din municipiul Satu Mare un tânăr, de 23 de ani, din Supuru de Jos, la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au identificat un bărbat de 74 de ani din Carei care la data de 2 iunie a.c., s-a aflat la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă în ambele cauze în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală.


Accident ușor de circulație cercetat de polițiști

 În această noapte, în jurul orei 02:00, polițiștii Biroului Rutier Carei au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DJ 108M, între localitățile Cămin și Carei.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 20 de ani, din Berveni, în timp ce conducea un motociclu a intrat în coliziune cu o turmă de oi care circula necorespunzător pe toata partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei tinere, care era pasageră pe motociclu.

Conducătorul motociclului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasati un comentariu