Caz rezolvat la Carei. Directoarea Alina Mocanu a dat jos placa cu înscrisurile în limba română

• publicat la: 10 iunie 2020
Caz rezolvat la Carei. Directoarea Alina Mocanu a dat jos placa  cu înscrisurile  în limba română

La Carei, fenomenele meteo se manifestă doar în porțiunile de perete de sub streașină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al  Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, ,,placa cu înscrisuri românești de pe Grădinița de pe lângă Școala Gimnazială Vasile  Lucaciu  a fost dată jos de către directoarea Alina Mocanu pentru a nu pune în pericol siguranța trecătorilor,,.  Motivație demnă de Urzica.  Adică a fost deteriorată în urma fenomenelor meteo. Pentru cei neinformați, de mai multe luni de zile grădinița este închisă iar trotuarul din fața grădiniței nu este folosit de  pietoni pentru că există un șantier  în lucru deschis la școala din vecinătate deci nu există trecători pe sub plăcile oficiale. Iar fenomene meteo violente  nu au fost la Carei.

Din imagine reiese că placa cu înscrisuri românești de pe clădirea Grădiniței de pe lângă Școala Vasile Lucaciu a fost smulsă de pe perete de directoarea Alina Mocanu din moment ce șuruburile de fixare sunt la locul lor și se văd resturile plăcii rupte efectiv.

Nici nu ne așteptam la altceva din  partea celor care se ocupă de asigurarea ordinii și disciplinii publice la Carei. Nici până în ziua de azi nu a fost oferit un comunicat oficial privind  spargerea plăcii de la bustul lui Avram Iancu din august 2014. Nici despre faptul că de pe clădirea Primăriei Carei au dispărut plăcile OFICIALE cu însemnele statului. Frica organelor de anchetă de a informa despre crunta realitate nu surprinde deja pe nimeni în Carei. Nici politicienii nu se înghesuie să abordeze astfel de subiecte  care aduc atingere românilor.

În mod normal, dacă directoarea Alina Mocanu ar fi luat jos placa cu înscrisuri în limba română ar fi dat-o jos cu tot cu șuruburile de fixare. Imaginile demonstrează că nu a fost așa.

Dacă placa era deteriorată de la fenomenele meteo violente  care de fapt au ocolit Careiul în perioada dinainte de 4  iunie ar fi fost deteriorată și placa cu înscrisuri în limba maghiară mai ales că aceea era mai puțin protejată față de cea în limba română.

Și nu în ultimul rând, dacă toți cei implicați în cercetarea cazului erau interesați de o prezentare cât mai  transparentă a cazului,  ar fi oferit  o imagine cu placa degradată luată de directoarea Alina Mocanu.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare a confirmat că există în lucru o placă nouă cu înscrisuri românești și a specificat că pot să menționez cele declarate în cursul convorbirii telefonice  și că nu e nevoie să mai ofere nimic în scris.

Până când nu se vor  lua măsurile de rigoare  pentru stoparea  furtului de tricolor, împotriva dispariției de plăci oficiale de pe primărie, pentru  informarea despre  autorul  sloganelor antiKovacs de pe  pereții clădirilor din Carei, pentru vandalizarea bustului lui Avram Iancu sau a acoperirii lui cu coroane uscate, astfel de acțiuni vor lua amploare.

Daniela Ciută

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/carei-a-disparut-doar-placa-cu-inscrisuri-in-limba-romana.html

 

Lasati un comentariu