Consultanță bihoreană pentru Inspectoratul Școlar Satu Mare

• publicat la: 26 iunie 2020
Consultanță bihoreană pentru Inspectoratul Școlar Satu Mare

Prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, la inițiativa inspectoratului școlar general Anișoara Boitor, au avut o întâlnire cu Delia Mela, director al Centrului de Educație Integrată ”The Spot” din Oradea.

Organizația neguvernamentală coordonată de Delia Mela a reușit în municipiul reședință a județului vecin Bihor conectarea reală dintre spațiul educațional și mediul economic, adaptarea școlii la realitățile și nevoile companiilor. Finanțarea proiectului este realizată atât de către companii dar și prin atragerea de fonduri europene sau alte fonduri din linii dedicate educației. Companiile private participă inclusiv cu traineri specializați pe domeniile de activitate, pun la dispoziție baza materială proprie sau investesc în laboratoare, săli multimedia sau alte medii în care tinerii din gimnazii sau licee teoretice care pot face cunoștință cu provocările unei meserii sau își pot descoperi vocații.

Conducerea județului a apreciat că experiența aceasta, care funcționează la Oradea, poate fi extrem de benefică pentru tineretul sătmărean și în timp poate contribui la specializarea și atragerea acestora pe piața muncii din județul Satu Mare, arătând deschidere totală pentru replicarea acesteia în județul nostru.

Lasati un comentariu