În atenția celor ce dețin arme și muniții

• publicat la: 17 iunie 2020
În atenția celor ce dețin arme  și muniții

Având în vedere gradul ridicat de risc reprezentat de sustragerea armelor de foc precum și de folosirea armelor de foc în afara cadrului legal instituit în acest sens, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare atrage atenția deținătorilor autorizați de arme și muniții supuse autorizării asupra următoarelor aspecte:

 –         Conștientizarea cu privire la dispozițiile legale incidente asigurării securității armelor și munițiilor deținute, a obligațiilor ce revin deținătorilor autorizați pe acest segment și sancțiunile aplicabile în caz de nerespectare a dispozițiilor legale instituite de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor și a normelor metodologice de aplicare a legii.

–         Condițiile care prevăd faptul că titularul dreptului de deținere sau, după caz, de port și folosire, este obligat să păstreze armele letale și munițiile acestora, la domiciliul sau la reședința menționată în permisul de port armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau pardoseală, încuiate și asigurate astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate, acestea fiind stabilite prin art. 15 al. 1, 2 și 3 din H.G. 11/2018;

–         Precum și conștientizarea cu privire la cazurile punctuale când armele deținute pot fi folosite, ce obligații le revin deținătorilor autorizați în aceste cazuri și sancțiunile aplicabile în caz de nesocotire a dispozițiilor legale.

Lasati un comentariu