Ziua Drapelului în cele două municipii din județul Satu Mare conduse de UDMR

• publicat la: 26 iunie 2020
Ziua Drapelului în cele două municipii din județul Satu Mare conduse de UDMR

Ziua Drapelului Național al României a fost celebrată, în acestă dimineață, la Satu Mare, pe platoul din Piața 25 Octombrie în prezența  prefectului Radu Bud, subprefectului Cosmin Bota și directorului Cancelariei prefectului, Adrian Cozma alături de șefii structurilor M.A.I. și ai Garnizoanei Satu Mare, ai autorităților județene și locale și ai altor instituții publice.

Manifestările desfășurate au constat în prezentarea onorului, rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Național, primirea Drapelului României și înălțarea acestuia pe catarg concomitent cu intonarea imnului național al României. Preotul militar Cristian Silaghi a rostit o emoționanată poezie.

Spre deosebire de municipiul Satu Mare, în municipiul Carei nu a fost prezent  nici în acest an primarul Kovacs. Nicio rugăciune nu a fost rostită la locul manifestării de Ziua Drapelului de parcă nu ar  prezenta importanță această zi  pentru  cei care au fost desemnați a avea grijă și de suflet.

Drapelul românesc nu este bine privit la Carei de către conducerea exclusiv UDMR a municipiului.

Primarul Kovacs a afirmat ,,nu provocați maghiarii,, atunci când asociațiunea ASTRA a cerut aprobare de amplasare catarg cu drapel național pe domeniul public iar la ceremonii oficiale nu poartă eșarfa tricoloră.

La Carei au fost date  jos de pe clădirea Primăriei Carei până și plăcile oficiale cu tricolor românesc fără ca reprezentanții statului român în teritoriu să ia vreo măsură.

 

Lasati un comentariu