Accident la Carei. Poliția felicită careienii care au prins hoțul ce a furat o poșetă

• publicat la: 20 iulie 2020
Accident la Carei. Poliția felicită careienii care au prins hoțul ce a furat o poșetă

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 17 – 19 iulie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, în perioada 17 – 19 iulie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 119 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 32 conducători auto, 20 dintre aceștia cu vârste cuprinse între 23 și 72 de ani, fiind filmați și înregistrați de aparatul radar cu viteze cuprinse între 101 km/h și 164 km/h.

 

Bărbat  reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii careieni pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie

Cu sprijinul unor cetăţeni care au dat dovadă de spirit civic, poliţiştii au identificat şi reţinut pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea unei tâlhării.

 La data de 19.07.2020, în jurul orei 16.40, poliţia  a fost sesizată despre faptul că niște cetățeni din Carei au imobilizat pe strada Liszt Ferenc, un bărbat care i-ar fi sustras poșeta unei femei.

În urma sesizării, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Carei s-au deplasat la locul indicat şi au identificat bărbatul imobilizat, un  tășnădean de 33 de ani.

Verificările efectuate au relevat că bărbatul i-ar fi smuls unei femei de 56 de ani, din Carei, care se plimba pe strada Mihai Viteazul împreună cu doi nepoți minori, o poșetă în care se afla suma de 200 lei şi un telefon mobil şi ar fi încercat să fugă.

Planul nu i-a reuşit, deoarece niște cetățeni, martori ai evenimentului, au dat dovadă de spirit civic şi au fugit după făptaș, reușind să-l imobilizeze, iar apoi l-au predat  unui poliţist aflat în timpul liber și  care se afla în zonă. Prejudiciul a fost astfel recuperat integral şi restituit părţii vătămate.

Instituția noastră felicită cetățenii pentru gestul lor și apreciază spiritul civic de care au dat dovadă, reprezentând  un exemplu demn de urmat pentru ceilalți.

Bărbatul  bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Judecătoriei Carei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

 

Bănuiţi de furturi identificaţi de poliţişti

 

În data de 16.07.2020, polițiștii Secției de Poliție Rurală Beltiug au fost sesizați de către un bărbat de 52 de ani, din localitatea Gelu, despre faptul  că în seara zilei precedente,  i-a fost furată bicicleta pe care se afla  o geantă cu suma de 4 800 lei, din curtea unui local de pe raza localității Pișcari.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Postului de Poliție Comunal Terebești au reuşit identificarea şi prinderea principalului bănuit, ca fiind un bărbat de 56 de ani, din localitatea Terebești .

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Tot la data de 16.07.2020, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Carei au fost sesizați de către o femeie de 76 de ani din Carei, despre faptul că în timp ce se afla într-un magazin  situat pe raza localității Carei,  i-a fost furat telefonul.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigații criminale careieni au reuşit identificarea şi prinderea persoanei bănuite, o femeie de 63 de ani, din Carei.  Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Evenimente rutiere soldate cu rănirea unor pietoni

 

La data de 18.07.2020, în jurul orei 22.20, poliția a fost sesizată că în localitatea Botiz s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Un bărbat de 39 ani, din oraș Livada, care se deplasa cu un autoturism, la intersecția străzilor Miorița cu Șiru Mare, a surprins şi accidentat un pieton care s-a angajat în traversarea drumului pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

În urma impactului, pietonul în vârstă de 54 de ani, din localitatea Botiz a fost rănit grav, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorului auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge ambelor persoane implicate.

La data de 18.07.2020, in jurul orei 17.00, pe raza localității Carei a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

În fapt, o femeie de 31 de ani, din localitatea Carei, care conducea un autoturism pe strada Vasile Lucaciu, a surprins și accidentat ușor un tânăr de 25 de ani, din localitate, care în calitatea de pieton a traversat strada în fugă printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

În urma evenimentului, a rezultat rănirea ușoară a pietonului, fiind transportat la Spitalul  Municipal Carei pentru investigatii medicale.

În ambele cauze, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii fac următoarele recomandări  pietonilor

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Lasati un comentariu