Atac la adresa eroilor și martirilor români în presa maghiară

• publicat la: 2 iulie 2020
Atac la adresa eroilor și martirilor români în presa maghiară

Supunem atenției Guvernului României, Parlamentului României precum și Ministerului Afacerilor Externe atacurile mizerabile la adresa eroilor neamului românesc!

Presa maghiară  ne oferă din nou  un material de tip tragicomedie sub titlul…Aliați NATO: parlamentul român a declarat personaje istorice anti-ungare, eroi și martiri naționali.

Cică Horea și Cloșca, trași pe roată în mod barbar la Alba Iulia, ar fi fost de fapt antimaghiari și deci nedemni a fi desemnați martiri.

Adică românii  care luptau pentru drepturi egale în Transilvania erau de fapt antimaghiari ce trebuiau să se mulțumească cu statutul de supus, de iobag.  A fost atunci o revoltă a iobagilor din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care erau supuși de nobilimea maghiară. Răscoala a fost iniţiată de Crişan în 31 octombrie 1784, în biserica din Satul Mesteacăn. La ea au participat iobagi români, maghiari, sași de pe domeniile nobililor și statului, mineri din Munții Apuseni și ocnele din Maramureș, meșteșugari și preoți. Răscoala a pus în discuție statutul de tolerați în Transilvania imperială al românilor, ceea ce i-a conferit și un caracter național.

În data de 28 februarie 1785, la Alba Iulia, avea loc una dintre cele mai oribile execuții. Capii răscoalei din anul precedent, Horea și Cloșca, erau trași pe roată. Maniera brutală în care au fost uciși a stârnit indignare. Împăratul Iosif al II-lea, înfuriat de acest spectacol abject, a abolit pedeapsa cu tragerea pe roată în întreg Imperiul Roman de Națiune Germană.

Nu scapă nici Mihai Viteazul de scrijeliturile fantasmagonice.

Daily News Hungary preia un material din origo.hu în care istoria românilor asupriți din Transilvania și a voievodului Mihai Viteazul sunt făcute…,,terci,,.

Să nu care cumva să credeți că se scrie vreun cuvânt despre distrugerea bisericilor ortodoxe din Transilvania de tunurile generalului Bukow.  Presa din Ungaria scrie că limba, educația și drepturile  culturale ale maghiarilor nu sunt încă respectate, iar dezvoltarea lor economică este împiedicată prin toate mijloacele posibile. Atragem atenția presei din Ungaria că în orașul Carei, condus exclusiv  de etnici maghiari, românii sunt cei care  nu au drepturi egale cu ale maghiarilor iar  presedintele UDMR  este un evazionist cu acte în regulă, plin  de datorii la buget, care nu a fost capabil să mențină nici măcar pe linia de plutire vreuna din cele 5 societăți deținute. Dezinformare pe pâine în presa din Ungaria în ce privește realitatea din România.

Citiți în continuare traducerea materialului apărut în presa maghiară.

https://dailynewshungary.com/nato-allies-the-romanian-parliament-declared-anti-hungarian-historic-figures-national-heroes-and-martyrs/

,,Camera inferioară a parlamentului României a acceptat marți un proiect legislativ prin care Mihai Viteazul (1558-1601),  liderul Țării Românești, să fie declarat erou și martir al națiunii române, precum și cei trei lideri ai revoltei țărănești române din 1784, Horea, Cloșca și Crișan. Din păcate, nu este prima dată când legislația română acceptă ceva anti-ungar.
Potrivit origo.hu, proiectul legislativ a primit 240 de voturi pentru și 18 voturi împotrivă marți în Camera Deputaților. Mihai Viteazul a devenit erou și martir al poporului român, fiind considerat un precursor important al unificării românilor, unind cu curaj Țara Românească, Moldova și Transilvania.
Asta subliniază istoricii români. Între timp, istoricii maghiari subliniază faptul că, chiar dacă Mihai Viteazul a fost liderul celor trei țări timp de câteva luni, el nu a putut crea nicio instituție pentru țările sale. Prin urmare, ceea ce s-a întâmplat a fost mai degrabă o uniune personală în loc de unificare. Mai mult, Mihai Viteazul a cucerit Țara Românească, Moldova și Transilvania, după ordinele Sfântului împărat Roman și al regelui maghiar, Rudolf al II-lea. Cu toate acestea, nu a vrut să cedeze acest teritoriu împăratului, așa că unul dintre generalii săi, Giorgio Basta, l-a ucis.
Potrivit acestui proiect legislativ, pe 27 mai, atât televiziunea publică cât și în presa scrisă ar trebui prezentate și promovate programe legate de viața și istoria lui Mihai Viteazul, iar guvernul central ar trebui să sprijine evenimentele culturale sau științifice legate de el. Deoarece Senatul și Camera Deputaților au acceptat deja proiectul de lege, acesta mai are nevoie acum doar de semnătura președintelui.
Există încă un alt proiect de lege care declară că Horea, Cloșca și Crișan sunt eroi și martiri ai poporului român din cauza rolului lor de lideri în răscoala țărănească din 1784. În baza legii, 2 iunie ar fi ziua lor de comemorare. Răscoala lor a devenit primul conflict etnic între națiunile Transilvaniei în timpul cărora majoritatea țăranilor români au ucis brutal aproape 4 mii de nobili, cetățeni și iobagi maghiari.
În afară de lideri, poii (n.r. preoții) ortodocși au instigat mulțimile care au distrus 140 de localități. Nu i-au cruțat decât pe cei care s-au convertit la creștinismul ortodox, ucigând chiar nemți luterani și români greco-catolici. Mai mult, popii au spus deja că Transilvania ar trebui să fie unită cu Moldova și Țara Românească. În cele din urmă, răscoala a eșuat, iar autoritățile Habsburge i-au executat pe liderii răscoalei ( n.r.- nimeni nu a venit de la Viena pentru a executa capii răscoalei ci au fost executați de nobilimea maghiară).
Rezultatul răscoalei a fost devastator pentru comunitățile maghiare din sudul Transilvaniei, deoarece  acestea și-au pierdut majoritatea în multe orașe și sate de acolo. Astfel, pentru majoritatea maghiarilor care trăiesc în Transilvania, numele conducătorilor răscoalelor țărănești sunt amintiri înfricoșătoare asupra pogromurilor anti-ungare comise la sfârșitul secolului XVIII.
Așa cum am raportat mai înainte, Camera Deputaților a acceptat un proiect de lege în luna mai, care făcea din ziua de 4 iunie, aniversarea Tratatului de pace de la Trianon, o sărbătoare națională în România. Tratatul a separat 2/3 din fostele teritorii maghiare și a făcut ca peste 3 milioane de maghiari să devină cetățeni ai țărilor vecine ostile. Limbajul, educația și drepturile lor culturale nu sunt încă respectate, iar dezvoltarea lor economică este împiedicată de toate mijloacele posibile.
Mai mult, Consiliul Național Antidiscriminare (CNCD) l-a amendat pe președintele României din cauza discursului anti-maghiar.
Hotărârea nu este încă obligatorie, dar, dacă ar fi, domnul Iohannis ar trebui să plătească aproximativ 1.000 EUR. Chestia este că președintele român și-a speriat poporul spunând că adversarul său politic, socialiștii, ar dori să vândă Transilvania maghiarilor și au făcut deja un pact în acest sens. Presupunând că ceva de genul acesta este o nebunie totală, dar capabilă să înfurie milioane de conaționali. Totuși, Iohannis nu și-a cerut scuze, deși toată lumea știe că atacul său a fost pur politic în loc de ceva bazat pe fapte.,,

Fără comentarii!

comentarii

de Maria la 3 iulie 2020 - 21:19

Naravul din fire n-are lecuire.Iarasi calaii pozeaza in victime,ca de obicei.Nu se dau in laturi de la nimic.Minciuni,calomnii,insulte dispret plin de aroganta si cunoscuta fudulie si fala goala,tot arsenalul cu care presa antiromaneasca ne-a obisnuit deja.Continua neobosit lupta mizerabila ale carei consecinte se vor agrava cand generatiile de copii crescuti in aceasta ura fara sens vor creste si vor conduce societatea.Imaginati-va revarsarea de dusmanie bazata pe ignoranta si pe resentimente cultivate cu perseverenta timp de decenii si toata aceasta politica iresponsabila care ii face pe unii sa creada ca vor obtine ceva terfelindu-i pe romani si veti constata,ca si mine,ca viitorul nu este luminos pentru cei care ne dusmanesc.Nu pe ei ii vom intreba pe cine sa omagiem ca martiri si eroi si nu ne vom uita eroii fiindca asa vor ei,oricat ar intoarce ei pe dos adevarul istoric.

Lasati un comentariu