Biserica românească Sf.Anton din Carei este exclusă constant de Primăria Carei de la sprijin financiar

• publicat la: 13 iulie 2020
Biserica românească  Sf.Anton din Carei este exclusă constant de Primăria Carei de la sprijin financiar

Umilințele la care sunt supuși românii din Carei care  nu se supun primarului par a  nu se mai termina. Nici în acest an Biserica greco-catolică românească Sf.Anton nu a primit de la UAT Municipiul Carei sprijin financiar. Lăcașul de cult se află pe strada Independenței din mun.Carei dar nu apare  pe nicio Hartă Carei. Enoriașii de aici nu sunt  pe placul primarului Kovacs, mai ales consilierul Ilie Ciută care frecventează acest lăcaș de cult.

În cadrul ședinței extraordinare de astăzi, 13 iulie 2020, consilierii au aprobat lista bisericilor care vor primi finanțare de la Primăria Carei. Nici de această dată biserica Sf.Anton nu se regăsește pe lista propusă de  o comisie de selecție și evaluare. Părintele paroh a obosit deja să bată drumul primăriei unde la Serviciul de taxe  și impozite toți enoriașii contribuie așa cum nu contribuie deloc primarul Kovacs.

Proiectul de hotărâre inițiat de primar pentru ședința extraordinară din 13 iulie 2020 datează din data de  6  iulie 2020.

,,Sumele au fost acordate în funcție de numărul enoriașilor, în urma consultărilor cu preoții din Carei, pe baza raportului comisiei de evaluare și selecție din primărie….,, a declarat Kovacs în cadrul ședinței de astăzi.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, primarul Kovacs a inițiat  un proiect de hotărâre pentru înființarea  unei creșe de către Parohia Reformată Carei, Kovacs Eugen fiind reformat.

Cu alte cuvinte, discriminare și pe bază de religie la Carei!  Aceeași parohie a primit aprobare  și pentru construcția unei grădinițe la Carei fără ca primarul să mai afirme….,,nu provocați maghiarii,, așa cum procedează când este vorba de aprobat solicitări ale asociațiilor românești pe care nu le poate controla.

Priviți cum se oferă sprijin necondiționat când vine vorba de o parohie reformată, primarul fiind reformat. Kovacs Eugen a făcut  deja  o politică din umilirea românilor pe care nu îi poate controla.

….

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2018/10/parohia-reformata-carei-revine-in-cazul-gradinitei-in-limba-maghiara-si-vrea-acordare-in-folosinta-gratuita-doar-pe-5-ani-evidente-defectuoase-la-primaria-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2019/07/persecutie-religioasa-la-carei.html

 

 

comentarii

de tamas la 13 iulie 2020 - 17:21

ioiii ce bine o fost la chef la vie la saala…am incercat toate gradele si iar am promis la ionut postul de viceprimar…jeno stie cel mai bine sa convinge pe ei.
nici miros nu o fost si nici nu am facut deosebire ca liberali sau pesedei sau tulipani.-bautura nu are gust politic!sa nu uitati sa ne votati!

de Buletin de Carei la 13 iulie 2020 - 22:06

Dacă vă rușinați cu persecuția religioasă și etnică de ce nu intrați în normalitate? La comentarii sunteți voi tari că față în față nu aveți curaj….Mulțumim pentru încă o dovadă de pus la dosar. La muncă cu voi nu la întins mâna din banii primăriei.

de csaba la 13 iulie 2020 - 22:29

iar ati prins dispecer de noapte la beny? stie sefu pt ce da la voi banii? mare baj aveti cu buletinu ca da in gura la voi

de Farcau Doina la 14 iulie 2020 - 06:07

Chiar nu aveti nici un pic de rusine?Cine va credeti?Bag de seama ca nu va e frica de loc de Dumnezeu……o sa faceti intr-o zi „cunostinta”si cu acest Domn Dumnezeu de la Sfantul Anton Carei si atunci va veti aduce aminte cat de netrebnici ,rai si negri la suflet sunteti !Sa stiti ca noi ,crestinii de aici stim sa ne unim cand e vorba de asemenea ‘pozitii” fata de biserica noastra.Asa sa va ajute Dumnezeu,in vecii vecilor!PS:ERA O VREME CAND VENEA SI PRIMARUL CU D-NA VIORICA LA SFANTA LITURGHIE.Si acum e aceeasi biserica,nu e schimbat decat un lucru:preotul de la altar.Va deranjeaza oare acest lucru?Daca ati fi cat de cat corecti ati raspunde la aceasta intrebare.Va doresc o zi cu folos in munca depusa si retribuita aici in Romania noastra!

Lasati un comentariu