Buletin de Carei rămâne preferatul angajaților din Primăria Carei spre disperarea conducerii

• publicat la: 16 iulie 2020
Buletin de Carei rămâne preferatul angajaților din Primăria Carei spre disperarea conducerii

Le-a picat rău vestea despre pierderea procesului de la Curtea de Apel Oradea celor din conducerea Primăriei Carei. Consilierul pe care îl numeau în cadrul ședințelor de consiliu  ,,gică-contra,,  sau opoziția le-a demonstrat că nu degeaba face parte din Comisia Juridică și deci cunoaște legile mai bine decât juriștii administrației locale. În loc să își recunoască greșeala, primarul se folosește de gornistul său angajat ca  și consilier și plătit din banii careienilor  pentru a ataca Buletin de Carei. Pentru incompetențele sale, primarul se răzbună ca prostul pe sat.

Așa că Păcăliciul Careiului renunță  la smulsul buruienilor de pe domeniul public și  se bagă din nou în seamă. Se dă în stambă pe blogul personal dacă tot  nu poate consemna despre pierderea procesului de la Curtea de Apel Oradea a celor din conducerea Primăriei Carei sau despre procesele Primăriei pierdute  în fața  lui Dan Tanasă sau despre sancțiunile date de CNCD primarului. Se pare că frecatul dosului de prea mult timp pe scaunele din Primărie  duce la pierderea contactului cu realitatea careiană, alta decât cea din interiorul grupului de interes.

Am fost rând pe rând pesedistă, liberală, useristă, antimaghiar, naționalistă, polițistă și câte  și mai câte. Pentru mine  și familia mea s-a făcut chiar o pagină ,,morte soților Ciută,,.  Acum Buletin de Carei s-ar intersecta cu propaganda rusă. Pe când cu cea americană sau chineză? Nici propagandiștii nu mai sunt ce au fost odată. Se aleg din ce se oferă.

Smulgătorul de buruieni angajat pe post de consilier cu grad de referent superior nu a fost în stare să ofere consultanță șefului său pentru a informa corect despre data deschiderii Policlinicii așa cum nu a fost capabil să ofere date concrete despre înlăturarea Troiței Românești din centrul mun.Satu-Mare sau a datoriei uriașe de la piața agroalimentară Carei. A crezut că un fake news de genul polițista locală va acoperi executarea silită și poprirea pe conturi a administrației pieței în urma procesului cu Apaserv SA dar nu a reușit decât să confirme, dacă mai era nevoie, (in)capacitatea sa de procesare a informațiilor precum și nivelul său de subordonare grupului de interese.

Ajunge să ne uităm pe  Fișa  Postului său ca să ne dăm seama pentru ce a fost angajat de primar. Și ne mai mirăm că spitalul suport covid prevăzut a funcționa inițial la  Negrești Oaș a ajuns la Carei sau că aparatul cumpărat  din banii careienilor pentru testare Covid 19 a ajuns  la Satu Mare și nu a rămas la Carei. Cu un consilier personal angajat fără a se solicita vreo pregătire de specialitate  e de înțeles declinul constant al administrației actuale.

Complexat de nerealizările sale pe plan profesional  nu mai face față nici la presiunea ridicată la care este supus din partea angajatorului. Pentru că singur  nu e capabil să se descurce și depinde mereu de …un angajator.

Buletin de Carei ține  și acum capul de afiș în ce privește numărul de aprecieri ale cititorilor. Pentru analfabeții funcționali precizăm că este vorba despre aprecieri concrete nu intrări și ieșiri  nenumărate de la același calculator. Nefiind  un ziar de propagandă ci doar un portal independent, de știri, deranjează administrația locală prin informațiile reale și documentate oferite.

Și cum conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei nu vrea să ofere transparență în ceea ce face a găsit de cuviință să angajeze persoane dispuse a scrie la comandă și a stigmatiza Buletin de Carei. Aceasta e modalitatea  prin care trio ul de la conducerea orașului reacționează la acuzele de abuz și ilegalitate. Folosind banii careienilor pentru a plăti scribii păcălici care nu își respectă nici măcar cititorii lor, oferindu-le informații false. Nimic despre procesele pierdute în fața consilierului local Ciută.

Nimic despre concesionarea ștrandului termal al orașului pe bani de nimic și deschidera lui doar după bunul plac ca să nu mai vorbim despre folosința de apă termală, resursă națională, timp de peste 12 ani în mod gratuit, fără avize legale.

Buletin de Carei are adresă de redacție atât electronică cât și poștală precum și cod fiscal. Are domeniul propriu. Spre deosebire de blogul consilierului personal al primarului evazionist cu acte în regulă. Nu trebuie să fi mare specialist ca să vezi cu ochiul liber faptul că opiniedecarei.com este un blog, unul aservit conducerii primăriei Carei și grupului de interese de pe lângă aceasta.

Până și statisticile o confirmă. Frica de adevăr și de aflarea de informații din administrația careiană coruptă nasc tot felul de  invenții din partea Păcliciului Careiului, e drept, tot mai lipsite de imaginație.

În loc să ofere date despre vizitele oficialilor statului maghiar  prin primărie sau angajările primăriei Carei în construirea de creșe și grădinițe reformate ne trezim cu materiale SF despre ruși sau grupări rusești. Doar pentru a se abate atenția de la procesul de deznaționalizare practicat cu nerușinare.

Orașul e plin de focare de șobolani, asediat de țânțari, cu aer irespirabil datorită refuzului primarului de a retrage autorizația de funcționare celui ce produce acest miros pestilențial și pe deasupra suntem la mâna unor executanți amatori de lucrări de reabilitare de peste 45 de milioane de lei. Careienii au ajuns la limita răbdării. Azi a fost la Carei un corespondent al postului PROTV pentru a discuta cu reprezentanți ai societății civile în ce privește aerul irespirabil ce persistă de peste 1 an de zile deasupra orașului.

 

Și datorită intervenției lui Andrei Păunescu, fiul patriotului Adrian Păunescu, avem la Carei și clase cu predare în limba română la specializarea ,,lucrători comerciali,,. Le așteptăm și pe cele de  tapițeri cu predare în limba română pentru că acum nu se aude în acele clase nici măcar în șoaptă limba română.

Cât de mare e paguba de la bugetul local și cât de mare e frica de a se afla adevărul din moment ce recentele montări de antene din Carei și zona Carei sunt luate în derâdere?

Daniela Ciută,

angajator și președinte al ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei și al Asociației refugiaților din urma Dictatului de la Viena din 1940, filiala Carei

 

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu