Calea Neamului a ajuns și la Carei

• publicat la: 2 iulie 2020
Calea Neamului a ajuns și la Carei

A sosit la Carei revista Calea Neamului! Alese mulțumiri președintelui Mihai Tîrnoveanu care nu se abate de la Calea Neamului.

Asociația Calea Neamului, prin președintele ei, medicul Mihai Tîrnoveanu, a anunțat, recent, apariția primului număr al Revistei CALEA NEAMULUI, în paginile căreia  au fost adunate toate  informațiile legate de  acțiunile desfășurate în slujba neamului românesc, în ultimii șase  ani de zile.

„Spargem cenzura, facem cunoscute demersurile noastre pentru întărirea Identității Naționale, distribuim Revista în toate județele cu ajutorul vostru. Am dovedit ÎMPREUNĂ că se poate, vom dovedi și mai mult!  Doamne ajută, oameni buni!”-  a scris pe pagina sa de socializare, în cursul săptămânii trecute,   medicul Mihai Tîrnoveanu. Ideea realizării revistei tipărite i-a răsădit în minte  după ce a constatat, „ pe pielea lui”,  că mediul virtual în care făcuse cunoscute toate acțiunile Asociației Calea Neamului nu poate oferi siguranță.

„Ideea mi-a venit, prima dată,  în momentul în care mi-a fost șters primul cont (de facebook-n.red), iar în momentul  în care mi-a fost șters și al doilea cont, mi-am zis că trebuie să pun pe hârtie toate activitățile noastre,  pentru ca oamenii  să știe ce am făcut și ce vrem să facem în continuare.  În această revistă sunt adunate acțiunile din cei 6 ani, dar pe mai departe vom  tipări revista cam o dată pe an, în funcție de câte acțiuni vom face. Oricum, de acum dorim să punem  mai multe lucruri pe hârtie, vrem să scoatem și un pliant al asociației, de patru  pagini, adică forma super concentrată a ediției, cu obiectivele noastre, acțiunile grupate pe categorii, ca să zic așa- cele care țin de biserică, cele care țin de educație, care țin de atitudine civică- cu marșuri și cu mitinguri, cele care țin de tradiție- cu costumele naționale ș.a.m.d.” a precizat Mihai Tîrnoveanu.

Cele 44 de pagini ale primei ediții a Revistei CALEA NEAMULUI  vorbesc prin imagini și text despre noi, românii, dar  mai ales despre nevoia de a ne uni și a acționa împreună în direcția păstrării și transmiterii către generațiile viitoare a moștenirii lăsate de înaintașii noștri.

În cele 44 de pagini e vorba despre multă zbatere și mult suflet pus în fiecare acțiune a Asociației Calea Neamului, de durere și de lacrimi curse în bisericile ortodoxe din satele din mijloc de țară în care nu mai intră picior de român (în unele dintre ele) sau care reprezintă singurul loc în care puținii români mai vorbesc în limba străbună, despre sutele de steaguri tricolore, icoane ortodoxe sau costume populare dăruite copiilor și cadrelor didactice din satele județelor Covasna și Harghita, despre concursuri de istorie și despre jertfa înaintașilor nostri, despre sărbători  sau șezători dar și despre marșuri și mitinguri în cadrul cărora românii și-au strigat nemulțumirile față de nedreptățile la care sunt supuși, despre casa cumpărată pentru familia Ioanei din Ozun, dar și despre oamenii din țară și din diaspora care au sprijinit, financiar sau material, fiecare acțiune  întreprinsă pe Calea Neamului, timp de 6 ani.

Una dintre acțiunile Asociației Calea Neamului a avut loc în colaborare cu românii din Carei cu ocazia Zilei Drapelului din anul 2018. Frații români au stat atunci umăr  lângă umăr și au cinstit drapelul tricolor pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei iar apoi au depus  o coroană de flori la bustul nemuritorului Mihai Eminescu.

https://www.buletindecarei.ro/2018/06/ziua-drapelului-la-carei-fara-primar-sau-viceprimar.html

 

„Patria ne e pământul/ Celor ce suntem în viaţă,/ Cei ce ne iubim frăţeşte,/Ne dăm mâna româneşte….

Patria ne-o fi pământul
Unde ne-or trăi nepoţii,
Şi-ntr-o mândră Românie
De-o vrea cerul, în vecie,
S-or lupta să ne păzească
Limba, legea românească
Şi vor face tot mai mare
Tot ce românismul are:
Asta-i patria cea dragă
Şi-i dăm patriei române
Inima şi viaţa-ntreagă.” (George Coșbuc)

Lasati un comentariu