Nici fratele Mihai de la Iași nu scapă de cenzură și raportări când face referiri la Buletin de Carei

• publicat la: 3 iulie 2020
Nici fratele Mihai de la Iași nu scapă de cenzură și raportări când face referiri la Buletin de Carei

Publicația românească  “Glasul.info“ de care se ocupă fratele  Mihai din Iași este blocată de  o lună de zile după ce a dovedit că nu se lasă intimidat de amenințări  și preia în continuare informații legate de  viața românilor de pe granița de nord-vest. În timp ce fundația Szekler Monitor din Harghita ne dă indicații despre activitățile la care putem participa, publicația de care se ocupă Mihai este raportată și cenzurată atunci când consemnează despre realitățile careiene.

Numeroase articole despre istoria bine documentată a românilor i-au adus  lui Mihai multe raportări dar nu renunță la activitatea sa, la demnitatea și la identitatea sa.

Mihai nu este singurul român din țară care ține legătura cu românii de pe granița de nord-vest așa cum este de fapt normal în orice țară, ca poporul să fie unit. Dar grupurile revizioniste de aici vor să semene dezbinare între români, teamă și dacă s-ar putea, totală inactivitate pe plan cultural.

Semnalările  lui Mihai despre activitățile culturale ale ASTRA Carei, ale asociației refugiaților dar mai ales despre materialele ce apar în Buletin de Carei nu au rămas neobservate  și în consecință ,,netaxate,,.  A deranjat la culme culta locală semnalarea despre ținuta unui demnitar al statului român de la Carei, președinte al UDMR Carei.

Trăim vremuri în care războiul informațional a îmbrăcat niște forme din ce în ce mai complexe și mai parșive. Este de ajuns doar o campanie de raportări false pentru spam pentru a suprima o publicatie. Acum e cazul   “Glasul.info“ dar a fost  în aceeași situație și Buletin de Carei.

Modul de operare (n.r. modus operandi) este atât de asemănător încât pare tras la indigo, dacă nu cumva sunt chiar aceleași “personaje” implicate în operațiune. Toate  informațiile despre Carei trebuiesc blocate se pare atât de mare este frica de adevăr a celor aflați vremelnic la conducerea orașului. Până și telefonul este bruiat atunci când discuțiile sunt purtate cu români din țară din cadrul asociațiilor culturale.

Omerta este susținută financiar din bani publici iar cei care încearcă să distribuie materialele Buletin de Carei sunt la rândul lor luați în vizor și blocați.

….

Anul trecut, în 2019, portalul de știri  www.buletindecarei.ro era victima unei ample campanii de raportare pe facebook. Cauza? Prea multe articole publicate care dezvăluiau situații revoltătoare de discriminare etnică împotriva românilor, abuzuri instituționale, fenomene grave de maghiarizare spriijinite instituțional, precum și multă corupție la nivel local în municipiul Carei din județul Satu Mare.

Împotriva singurului portal românesc din Carei se pornise atunci un întreg viespar, atât la nivel instituțional, cât și unul ocult, care ducea un război “hibrid” împotriva răspândirii informațiilor delicate de la nivel local spre nivel național. În județul Satu Mare există un asemenea hal de omerta în rândul presei locale, încât la nivel național ajunge o parte infimă din informațiile sensibile din acest județ.

Nici Ștefan cel Mare nu respectă standardele comunității… Nici el, nici Eminescu, nici mulți alți români…

 

 Respect pentru toți românii care nu se lasă intimidați de cei ce sapă la temelia statului român, la dezintegrarea țării.

,,Un cântec istoric ne-aduce aminte că frații în veci vor fi frați!,,

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Farcau Mariana Doina la 3 iulie 2020 - 21:29

Felicitari „Buletin De Carei” !!!

Lasati un comentariu