Pădurea Neagră sau scurte excursii la nici 100 de km de Carei. VIDEO

• publicat la: 5 iulie 2020
Pădurea Neagră sau scurte excursii la nici 100 de km de Carei. VIDEO

La aproximativ 90 de km de Carei găsiți peisaje mirifice. Merită să ajungeți până la Pădurea Neagră, pe valea Bistrei! Până la Tășnad avem de mers 28 de km și încă 26 km până la Marghita. De acolo mai sunt 34 de km până la Pădurea Neagră dar drumul e absolut superb, șerpuit prin păduri și pe marginea văii Bistrei.

Peste tot flutură steagul tricolor românesc fără ca cineva să fie deranjat.  Toate primăriile de pe traseu au plăci oficiale cu însemne naționale,  stegulețe tricolore pe stâlpi și catarge în sensurile giratorii.

La 34 de km de Marghita, în zona montană a Plopișului, se întinde o localitate atestată documentar în anul 1954, și anume: Pădurea Neagră.

În trecut, în acest loc dominat de natură, apă minerală, verdeață, animale sălbatice și aer curat, era amplasată una dintre cele mai vechi fabrici de sticlă din țară care, la începutul secolului al XX-lea, a fost cumpărată de un neamț care avea la Oradea magazinul Deutsch K.I.

Se spune că primele pagini au început să se aștearnă prin anul 1841, în mica fabrică de pe Valea Bistrei amplasată strategic între pădurile seculare ale locului. Aici, muncitorii beneficiau de tot ce aveau nevoie pentru a crea articole de sticlărie, adică: apă, cuarț și lemn.

Dacă vei trece prin Pădurea Neagră, sigur te vei minuna de cascada care se află la circa 1,5 km de la ultima casă, cum se merge înspre Marghita, și de poveștile oamenilor locului care își amintesc de vremurile prospere apuse, moment în care muncitorii de la fabrică depășeau numărul de locuitori din localitate, cu tot cu copii. De asemenea, cei care doresc pot opta pentru a campa cu cortul în mijlocul pădurii, aproape de apa care șuieră neîncetat povești înțelese de iubitorii naturii, sau pot alege să înnopteze la una dintre unitățile de cazare din localitate în compania călduroasă și primitoare a băștinașilor.

GALERIE FOTO

….

Lasati un comentariu