Poezii și fotografii noi în cele 4 stații de autobuz din Carei

• publicat la: 23 iulie 2020
Poezii și fotografii noi în cele 4 stații de autobuz din Carei

Reprezentanții Direcției de Cultură a Municipiului Carei au schimbat fotografiile și poeziile din Stațiile de autobuz din municipiul Carei, acțiune desfășurată în cadrul proiectului „Minutul de cultură”, care a fost relansat în luna iunie a acestui an.

Au fost montate planșe cu poezii în limbile română, maghiară, engleză și germană în interiorul a patru stații de autobuz din municipiul Carei, precum și trei fotografii realizate de membri ai Clubului Foto „Vasile Vénig László” Carei.

Stațiile unde au fost montate imaginile sunt: stația de lângă Biserica Romano-Catolică Sf. Iosif de Calasanz, stația de lângă Parcul Dendrologic de pe Strada 1 Decembrie 1918, stația de lângă blocul cu 10 etaje, în apropierea sensului giratoriu și stația situată vis-a-vis cu Policlinica.

Poeziile și fotografiile vor putea fi admirate de trecători până în luna august, când vor fi expuse alte fotografii și poezii.

Trecătorii care au un singur minut liber, pot citi câte o poezie scrisă de: Mircea Ivănescu, Rodica Elena Lupu,  Fényi István, József Attila, Claudia Malzahn, William Ernest Henley și viziona trei fotografii aparținând artistului fotograf careian Marius Georgescu se specifică în comunicatul remis redacției Buletin de Carei. Având în vedere  creațiile valoroase ale personalităților locale, propunem ca să fie făcute cunoscute  și acestea publicului larg. Poeziile  lui George Marchiș sau Dimitrie Sfura merită a fi promovate chiar dacă Primăria Carei a investit doar  în apariția volumului cu poezii  maghiare nu și într-un volum bilingv.

Lasati un comentariu