Protest și pentru școală cu dascăli la catedră…,,nu vrem școală online, vrem un învățământ normal”

• publicat la: 22 iulie 2020
Protest și pentru școală cu dascăli la catedră…,,nu vrem școală online, vrem un învățământ normal”

Aproximativ 20 persoane s-au strâns și marți după-amiază în fața sediului Avocatului Poporului din Capitală pentru a-i cere să conteste la Curtea Constituțională anumite prevederi din legea carantinării care încalcă Drepturile Omului. Liderul grupului a fost și de această dată av. Dan Chitic.

Bărbați și femei de toate vârstele au făcut un lanț uman pe trotuarul de vizavi de clădirea instituției Avocatului Poporului. Unii dintre ei aveau steaguri tricolore sau pancarte în mâini. Printre mesajele afișate de ei se numără: „Susținem doar Constituția!”, „Alături de Avocatul Poporului”, „Noi, tinerii, nu vrem școală online, vrem un învățământ normal”, „Dragi părinți, dacă nu vreți să vă fie luați copiii, veniți în fața Avocatului Poporului. Dacă vă pasă de viața voastră, veniți!”, „Suflet și prețuire pentru Avocatul Poporului!”, „Dragi părinți, învățați-vă copiii cum să se apere în viață!”, „Susținem Avocatul Poporului” ș.a.

Legea carantinării și izolării, aprig contestată de societatea civilă, a intrat în vigoare marți, 21 iulie 2020, după ce a trecut joi cu majoritate de voturi în Senatul României și a fost promulgată sâmbătă de președintele republicii scrie  NapocaNews.

Se pare că școala cu dascălul la catedră și elevii în bănci nu mai este agreată de Ministerul Educației și se preferă varianta online în care doar cine vrea participă la cursuri. Și nu ne referim doar la elevi aici. La Carei, mai multe clase de la fosta Școală Gimnazială nr.3 acum Liceu Teoretic nu au ținut ore de matematică din 15 martie 2020 chiar dacă cei din clasa a VIII-a aveau de susținut Evaluarea Națională. Motivul? Profesorul de matematică a intrat în șomaj tehnic așa că niciuna din clasele la care preda  nu a mai ținut ore de matematică din 15 martie  și până la terminarea anului școlar.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu