Reabilitare integrală a Secției de Urologie a Spitalului Județean vs. situația de la Spitalul Municipal Carei

• publicat la: 20 iulie 2020
Reabilitare integrală a Secției de Urologie a Spitalului Județean vs. situația de la Spitalul Municipal Carei

Consiliul Județean Satu Mare  anunță reabilitarea integrală a Secției de Urologie a Spitalului Județean Satu Mare. Valoarea totală a investiției este de 1,5 milioane lei cu TVA.

Dr. Cristian Rusu – șef secție și dr. Bogdan Feciche – medic specialist îi asigură pe pacienți că pe timpul modernizării, chiar dacă vor fi relocați în alte compartimente, vor fi tratați cu același profesionalism. Pe lângă aparatura modernă de diagnosticare pe care o deține în prezent, un exemplu fiind aparatul de ultrasunete 3D care este de mare folos în intervențiile laparoscopice, odată cu lucrările de reabilitare secția va fi dotată și cu alte aparate performante. Totodată, este în derulare avizarea echipamentelor recent achiziționate și se are în vedere dezvoltarea sistemului de telemedicină.
Secția de Urologie funcționează cu 30 de paturi, numărul pacienților internați fiind, în medie, de 160 pe lună. În anul 2019 au beneficiat de servicii de specialitate peste 2000 de persoane.

În timp ce Spitalul Județean este în continuă dezvoltare, la Carei nu s-au asigurat nici  măcar condițiile pentru folosirea aparatului de testare Covid 19 cumpărat din banii careienilor. Nu există medici specialiști pentru toate solicitările.

Spitalul municipal Carei a fost desemnat în luna martie 2020 spital suport covid după ce au eșuat negocierile cu spitalul din Negrești Oaș, au fost externați toți pacienții iar careienii cu probleme medicale au fost trimiși la Satu Mare  la Spitalul Județean. Praful s-a ales de promisiunile privind  transformarea spitalului careian într-un mare laborator. Nici măcar nu au început demersurile pentru acreditarea laboratorului de analize de la Spitalul Municipal Carei. Nu avem medic pediatru, ORL-ist, oftalmolog, oncolog…

,,Pentru orașul Carei și pentru Spitalul Municipal Carei este o mare oportunitate de dotare tehnică și umană pe care până acum nu a avut-o.  De asemenea se va suplimenta numărul de ambulanțe la stația din Carei pentru a putea prelua toți pacienții din zonă care necesită a fi transportați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.  În același timp, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, respectiv la secția Boli Infecțioase sunt tratați toți pacienții testați pozitiv care manifestă forme avansate, iar locația secției II a  Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare va fi destinată pacienților cu risc înalt de infecție COVID -19 sau confirmați,, se spunea la vremea respectivă, mai exact în 30 martie 2020, când ni se vorbea despre binefacerile ce vor decurge din desemnarea spitalului careian ca spital suport covid.

Din 30 martie 2020 și până la data de 20 iulie 2020 au fost depistați pozitivi la Covid 19 un număr de 84 de pacienți dintre care  s-au înregistrat 74 de vindecări și 8 decese.Peste 300 de mii de euro au fost alocați din bugetul local pentru aparatură medicală și echipamente dar aparatul de testare Covid 19 a fost donat sătmărenilor.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu