Ședință la Prefectura Satu Mare privind deplasarea cetățenilor români în afara granițelor

• publicat la: 27 iulie 2020
Ședință la Prefectura Satu Mare privind deplasarea cetățenilor români în afara granițelor

Prefectul Radu Bud a analizat, în cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor M.A.I., noile condiții de acces a cetățenilor români în cele mai solicitate destinații, precum Grecia, Austria, Ungaria, zone în care este necesară prezentarea unui test COVID-19 recent. Detaliile privind condițiile de acces la fiecare dintre țările de destinație pot fi găsite pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea ”Condiții de călătorie” https://www.mae.ro/travel-conditions

De asemenea, în 25 iulie, Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat ( https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19).

Prefectul Radu Bud recomandă sătmărenilor care aleg să își petreacă concediile de odihnă în destinații turistice aglomerate ca, la revenirea din concediu, să se izoleze la domiciliu pentru o perioadă de șapte zile, după care să efectueze un test de tip PCR înainte de a se reîntoarce la locul de muncă pentru a preveni o eventuală propagare a virusului SARS-CoV-2 în comunitate.

În cadrul ședinței s-au discutat detalii privind organizarea manifestărilor dedicate Zilei Imnului Național al României care vor avea loc în 29 iulie, pe platoul din Piața 25 Octombrie, începând cu ora 12,00.

Conform HG nr. 576 din 22 iulie 2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, ne aflăm în debutul calendarului electoral, respectiv în etapa de numerotare și delimitare a circumscripțiilor electorale.

La finalul ședinței, membrii Grupului de coordonare a acțiunilor de control pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au stabilit programul acțiunilor pentru săptămâna curentă.

 

Lasati un comentariu