Trump, discurs fulminant, de Ziua Națională a SUA

• publicat la: 4 iulie 2020
Trump, discurs fulminant, de Ziua Națională a SUA

Astăzi este  Ziua  Națională a Americii. Președintele Donald Trump a ținut, vineri, în ajunul zilei naționale a Statelor Unite ale Americii, un discurs fulminant în care a condamnat „revoluția culturală de stânga”, care, în opinia sa, a lansat un „atac radical” asupra democrației americane. Cuvântarea, plină de hiperbole istorice, a fost proiectată de Trump pe fundalul Muntelui Rushmore.

„Țara noastră se confruntă că o campanie nemiloasă pentru ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, ștergerea valorilor și îndoctrinarea copiilor. Gloatele furioase încearcă să dărâme statuile fondatorilor noștri, să spurce cele mai sacre monumente și să dezlănțuie un val de crime violente în orașele namericane”, a spus Trump.
„Ei cred că poporul american este slab, moale și supus. Această revoluție culturală de stânga este concepută să răstoarne revoluția americană. Și, făcând acest lucru, ar distruge însăși civilizația care a salvat miliarde de oameni de sărăcie, boli, foame și a ridicat umanitatea pe noi culmi de dezvoltare, descoperire și progres”, a mai adăugat președintele American Donald Trump potrivit romanialibera.ro.

Discursul președintelui, programat ca parte a unei sărbători din weekendul de 4 iulie la memorialul South Dakota, vine după săptămâni de proteste la nivel național, pretexate ca fiind organizate împotriva rasismului și a brutalității polițienești, dar care au degenerat apoi în vandalizări colective ale monumentelor istorice și umiliri publice ale americanilor albi.

Lasati un comentariu