Video. Primăria Carei se pregătește de alegeri locale

• publicat la: 10 iulie 2020
Video. Primăria Carei se pregătește de alegeri locale

Se apropie alegerile electorale locale.  Metode clasice  deja folosite la Carei pentru a atrage ,,recunoștința,, unui grup numeros de votanți.

După ce a transformat  clădirea monument istoric de pe str.Doina nr.15 în locuințe sociale și a acordat facilități chiriașilor, conducerea Primăriei Carei îi amenință cu evacuarea pe motiv  de restanțe de plată la utilități în ultimii ani.  Zecile de chiriași sunt folosiți de fapt ca  ,,masă de manevră,, de cei ce conduc orașul. Înainte de alegeri sunt curtați iar în rest sunt aruncați ca  o măsea stricată.

Chiriașii de pe strada Doina s-au revoltat împotriva numeroaselor anunțuri de evacuare primite din partea Primăriei Carei. Toți aveau în mână chitanțele emise de Primăria Carei prin care pot dovedi că  au plătit utilitățile sau chiria pentru spațiul locuit.

Primăria Carei încasează chiar și sume pentru consum curent electric emițând chitanțe pentru creanțele la bugetul local!

Am văzut mormane de chitanțe bine păstrate. Nu și-au dat seama că sunt din nou folosiți. De fapt acțiunea Primăriei Carei e o fumigenă înainte de alegerile locale. Zecile de chiriași cu copii nu au unde să se mute dacă Primăria Carei nu le asigură altă variantă.

 

Se trimit somații de plată pentru restanțe utilități la locuințele sociale ale Primăriei Carei, sumele solicitate  nu se pot plăti, toți sunt disperați  așa că  orice propunere amiabilă din partea conducerii primăriei este acceptată fără comentarii.

Chiriașii din clădirea  Monument Istoric  de pe strada Doina nr 15 din Carei au fost anunțați că vor fi evacuați din locuințele insalubre pentru că au pierdut în instanță procesul pentru recuperarea sumelor datorate Primăriei Carei și în consecință li se reziliază cică contractul de închiriere.

Toate bune și frumoase până aici doar că procesul a avut loc în cursul anului trecut iar Primăria avea tot timpul din lume să le trimită somații de evacuare în urma rezilierii contractelor  din 2005 cu act adițional din 2017 dacă intenția era aceasta. Doar că de fapt ne aflăm în precampanie electorală și votanții trebuiesc bine controlați.

 

Chiriașii din clădirea monument istoric  de pe strada Doina au fost aduși aici de fostul primar Beko și el la vremea respectivă președinte al UDMR Carei.

Nimeni de la conducerea Direcției județene de patrimoniu din 2005 încoace nu a avut curajul de a lua atitudine împotriva transformării unei clădiri monument istoric din Carei în locuințe sociale!

Chiriașii de pe strada Doina afirmă că au pus geamuri și uși în spațiile de locuit pe cheltuiala lor, că au cumpărat ei obiectele sanitare de la baia amenajată anul trecut după semnalările Buletin de Carei și că nu au primit decât  o singură dată dezinfectant  de la Primăria Carei în perioada de pandemie cu coronavirus.

Condițiile de locuit în locuințele sociale ale Primăriei Carei de pe strada Doina nr.15 sunt de neimaginat pentru un municipiu din Transilvania. Proprietarul care este Primăria Carei nu este deloc interesat de întreținerea imobilului proprietate la fel ca  în cazul locuințelor sociale de pe strada Iuliu Maniu sau Independenței, adevărate focare de șobolani de altfel.

Pentru actuala conducere a orașului contează acum doar păstrarea scaunelor pe care s-au instalat și de pe care  taie și spânzură în total dispreț față de locuitori și lege. Știm cu toții că primarul este un evazionist cu acte în regulă și are reținere lunară pe venit de 30% în contul datoriilor la buget.

În municipiul Carei numărul rromilor depășește 10% din totalul populației.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu