212 candidați la proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul examenului de bacalaureat

• publicat la: 24 august 2020
212 candidați la proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul examenului de bacalaureat

Astăzi, 24 august, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, la disciplina Limba și literatura română. În județul Satu Mare au  fost prezenți 212 candidați. Din cei înscriși inițial  33 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost semnalate situații în care să fie depistați candidați cu temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de candidați eliminați.

 Subiectele și baremele de corectare pentru proba la Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • marți, 25 august – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 26 august – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 27 august – Limba și literatura maternă

La nivel național, au participat 12.499 de candidați din 15.675 înscriși.

Nu s-au prezentat 3.131 de candidați, în timp ce 45 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 10 candidați au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/carantinați.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Lasati un comentariu