Careian de 27 de ani prins la furat. Acțiune cu efective mărite la Odoreu

• publicat la: 25 august 2020
Careian de 27 de ani prins la furat. Acțiune cu efective mărite la Odoreu

La data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Carei, au depistat un tânăr, de 27 de ani, din Carei, bănuit că la aceeași dată ar fi sustras mai multe bunuri din incinta unei societăți comerciale, de pe raza localității de domiciliu.

Totodată, în urma verificărilor efectuate polițiștii careieni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în dimineața aceleiași zile, tânărul, de 27 de ani, ar fi sustras bunuri și de pe terasa unei locuințe, din Carei.

Polițiștii au dispus reținerea persoanei mai sus menționate pentru 24 de ore, în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Ieri, 24 august a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș au identificat un bărbat, de 49 de ani, din Huta Certeze, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

Întrucât emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, susnumitul a fost condus de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice.

Acțiune cu efective mărite

 Forţe de ordine cu efective mărite au acţionat în această dimineață, pe raza localității Odoreu, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum și asigurarea climatului de ordine publică şi siguranţă rutieră.

 Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali azi, 25 august a.c., o acţiune de verificare și control pentru protejarea populației împotriva răspândirii Coronavirusului și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 64 de autovehicule și legitimat peste 80 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 22 355 de lei, 3 dintre acestea fiind aplicate la Legea nr. 55/2020.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

 Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Lasati un comentariu