Duhoare la Carei. Primarul evazionist și blatul neoficial

• publicat la: 12 august 2020
Duhoare la Carei. Primarul evazionist și blatul neoficial

Total absent în declarații despre mirosul pestilențial care a invadat Careiul din primăvara anului trecut, primarul evazionist cu acte în regulă Kovacs se preocupă de acest subiect taman în perioada dinaintea alegerilor locale. Nimic despre țânțarii care terorizează și ei careienii, nimic despre un orar de audiențe cu localnicii care contribuie pentru asigurarea salariilor angajaților din Primărie.

În cursul anului trecut  careienii au fost la fel de revoltați ca  și acum de duhoarea din oraș dar nefiind an electoral nu li s-au cerut nici semnături pentru tabele întocmite de către Primărie și nici nu au fost  îndemnați să facă sesizări la Garda Națională de Mediu.

În anunțul de astăzi postat pe pagina Primăriei Carei se face referire la persoana Abigel Bodo din Carei pentru inițiativa sa prin care îi îndeamnă pe concetățenii săi să asalteze Garda de Mediu Satu Mare cu reclamaţii despre mirosurile pestilenţiale! Toate bune și frumoase doar că Abigel Bodo nu este singura persoană din Carei care ia atitudine împotriva duhorii. Ceilalți careieni de ce nu sunt menționați? Buletin de Carei a depus prima sesizare la Garda de Mediu în cursul anului trecut și totuși noi nu suntem remarcați…păi se poate așa ceva?

Abigel Bodo este  lăudată de primar tocmai pentru spiritul civic  care este contestat Buletin de Carei de blogurile  slugilor sale  angajate și plătite din bani publici.

Discriminare, abuz, jocuri politice de orice fel și din orice poziție găsim din plin în administrația condusă de duetul Kovacs-Keizer cu sprijinul administratorului Beko.

Din comunicat lipsește înțelegerea făcută de primar, evident neoficial, cu principalele grupări politice și de interes pentru alegerile locale.

Anunțul de pe pagina de Facebook a Primăriei Carei

Primarul Careiului, Eugen Kovacs, solicită Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare ca, în cadrul procedurii de reautorizare, să oblige firma care produce biogaz pe platforma fostei fabrici de zahăr să manipuleze în circuit închis resturile animaliere folosite în procesul de producție.
”În cadrul procedurii de reautorizare, firma SANA-RA, care produce biogaz pe platforma fostei fabrici de zahăr din Carei, are termen ca până în 14 august să prezinte un plan de măsuri pentru a elimina degajarea mirosurilor pestilențiale provenite de la resturile animaliere care intră în putrefacție. Din informațiile mele, acest plan de măsuri trebuie să conțină investiții asumate de firma SANA-RA pentru ca acele resturi animaliere de abator să fie preluate și manipulate în circuit închis. Dacă nici APM Satu Mare și nici celelalte instituții abilitate ale statului nu reușesc să oblige firma să se conformeze, atunci cine mai poate opri pe cineva să provoace mirosuri pestilențiale care să terorizeze un oraș întreg?”, se întreabă primarul Eugen Kovacs.
Primarul Kovacs mulțumește careienilor cu spirit civic, care sprijină demersurile administrației locale de a stopa mirosurile pestilențiale care terorizează de mai bine de un an locuitorii Careiului. ”Doresc să le mulțumesc tuturor careienilor care ne sprijină în demersurile noastre de a stopa mirosurile care ne terorizează pe toți. Pe această cale, doresc să îi mulțumesc în mod special doamnei Abigel Bodo pentru inițiativa sa prin care îi îndeamnă pe concetățenii săi să asalteze Garda de Mediu Satu Mare cu reclamaţii despre mirosurile pestilenţiale. Poate că, datorită numărului mare de reclamații și de semnături de susținere, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului vor reuși să înțeleagă că locuitorii Careiului au ajuns în pragul disperării din cauza acestor mirosuri imposibil de suportat”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.

 

 

Lasati un comentariu