Expoziție „Cultură și tradiție în Turkmenistan” în Parcul Dendrologic din Carei

• publicat la: 5 august 2020
Expoziție „Cultură și tradiție în Turkmenistan” în Parcul Dendrologic din Carei

Joi, 6 august 2020, începând cu ora 16.00, în aer liber, în fața intrării principale a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției intitulate „Cultură și tradiție în Turkmenistan”. Expoziția cuprinde fotografii și obiecte etnografice din Turkmenistan.

 În cadrul evenimentul vor lua cuvântul:

 Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” Carei

 dr. Attila Nándor Hágó, Șef secție Muzeul Județean Satu Mare, Secția Carei și Tășnad

 ing. Kovács Eugen, primarul municipiului Carei

 E. S. Dl. Annammanet Annayev, Ambasadorul Turkmenistanului din România (prin intermediul platformei Zoom).

 Dl. István Antal – deputat în Parlamentul României, președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turkmenistan

 Manifestarea culturală este organizată de: Muzeul Județean Satu Mare, Secția Carei și Tășnad, Parlamentul României, Ambasada Turkmenistanului în România, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Dacă la evenimente românești din Carei precum dezvelire bust Mihai Eminescu sau Ziua Culturii Naționale sau sfințire ansamblu monumental Avram Iancu reabilitat  de CL Carei primarul evazionist nu participă, la expoziția „Cultură și tradiție în Turkmenistan” s-a înscris chiar și la cuvânt. În calitate de demnitar al statului român, primarul evazionist nu a luat  parte la manifestările de Ziua Drapelului sau ale Imnului  Național deși indemnizația de demnitar o încasează constant.

Rușine primarului unui oraș în care trăiesc și români și maghiari și șvabi  pentru o astfel de atitudine discriminatorie!

 IMPORTANT! Accesul publicului este gratuit cu respectarea regulilor impuse pentru diminuarea riscului de contaminare cu virusul COVID-19.

Lasati un comentariu