Ioan Leitner: ,,FDG merge pe liste separate doar în localitățile unde avem șansa de a câștiga,,

• publicat la: 7 august 2020
Ioan Leitner: ,,FDG merge pe liste separate doar în localitățile unde avem șansa de a câștiga,,

Președintele organizatiei judetene FDG Satu Mare, Ioan Leitner, a declarat în cadrul unei emisiuni la ITV că FDG va participa la alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu liste separate doar acolo unde există șansa de a câștiga. FDG Carei va merge pe liste comune cu UDMR Carei.

,,Vom merge pe liste separate doar în localitățile unde avem șansa de a câștiga. În localitățile mari cum este  Satu Mare  și altele din județ unde suntem în jur de 2% și nu avem șanse vom merge pe liste cu UDMR…aritmetic nu avem de pierdut dacă merge pe liste comune cu UDMR. Avem candidați de primar  în 9 localități și de consilieri în 12 localități,, a afirmat Ioan Leitner.

Josef Holzli – președinte regional al FDG a adăugat în cadrul aceleiași emisiuni că FDG merge pe liste separate doar la Vișeu, la Baia Mare pierde  un viceprimar. În discuția despre învățământul profesional, președintele Holzli a încurcat Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu cu Liceul Tehnologic Iuliu Maniu când a venit vorba de colaborarea cu societatea Polipol care a solicitat clase de tip DUAL doar cu predare în limba maghiară pentru meseria de tapițer la fel și în cazul societății Steiger SRL pentru alte meserii.

La nicio instituție de învățământ profesional din județul Satu Mare nu există clase cu predare  în limba germană.

FDG nu are candidat la Consiliul Județean ci va susține candidatul UDMR. Potrivit celor declarate de Ioan Leitner la emisiunea ITV, FDG are candidați de primar în localitățile Căpleni, Sanislău, Urziceni, Foieni, Tiream, Petrești, Ardud, Turulung și Cămin.

Buletin de Carei

 

comentarii

de weizenegger la 7 august 2020 - 10:39

Saracii Magyar svabok. „No comment”

Lasati un comentariu