Primăria Carei colaborează cu guvernul maghiar și Zilele Culturale Partium la Festivalul KaravanAct. Nimic pentru românii patrioți

• publicat la: 14 august 2020
Primăria Carei colaborează cu guvernul maghiar și Zilele Culturale Partium la Festivalul KaravanAct. Nimic pentru românii patrioți
În preajma zilei naționale a Ungariei se organizează la Carei manifestări în colaborare cu Primăria Carei. În condițile  în care pentru manifestări  românești  arareori se alocă fonduri iar conducerea Primăriei Carei nu ia parte la Ziua Drapelului sau a Imnului național deși sunt demnitari ai României și plătiți în consecință.
.
Un Proiect susținut de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), NKA (Fondul Cultural Național), BGA (Fondul Bethlen Gábor) având ca parteneri: Zilele Culturale Maghiare de la Cluj-Napoca, Zilele Culturale Partium, Compania György Harag a Teatrului de Nord din Satu Mare, Centrul Cultural Carei, Studioul Vizualitas, Liceul Teoretic István Báthory și Facultatea de Teatru și Film UBB va avea loc  la Carei.
Românii patrioți mai au de așteptat până se va organiza  un eveniment și pentru ei. Evident fără participarea artiștilor renumiți cum e și Cristian Fodor de la Hunedoara care a deranjat prin piesele sale dragi românilor.

,,Asociația Teatrală Shoshin organizează cea de-a patra ediție a Festivalului KaravanAct în perioada 17-22 august. Festivalul de Teatru pe Drum din acest an se desfășoară timp de 6 zile și vizitează 3 orașe. Între 17-18 august festivalul va prezenta spectacolele invitate publicului din Carei. Evenimentele vor avea loc în curtea Centrului Cultural Carei,, se specifică în comunicatul remis redacției Buletin de Carei. De remarcat că datele nu apar și în limba română.

Potrivit celor menționate pe pagina Festivalului KaravanAct, primăria Oradea nu mai permite manifestările anunțate așa că ele se vor muta la Carei.

Ștrandul termal Carei nu se poate deschide pe motiv de protecție a sănătății dar un festival maghiar  poate avea loc la Carei.

.

Festival de Teatru pe Drum va reuni spectacole ale artiștilor din Polonia și România în următoarele orașe: Carei, Cluj-Napoca și Satu Mare. Anul acesta, organizatorii intenționează să ofere experiențe de neuitat în spațiile publice respecând reglementările actuale de sănătate.
Programul Festivalului de Teatru pe Drum la Carei:Luni,17 august 2020
20:30 Háy János: Apa lánya (Shoshin)
Locație: curtea Centrului Cultural Carei
*spectacol în limba maghiară fără supratitrare
21:30 Pyro (M Studio, jonglerii cu foc)
Locație: BerveniMarți,18 august 2020
20:30 Concert Fluidian
Locație: curtea Centrului Cultural Carei
21:30 Pyro (M Studio, jonglerii cu foc)
Locație: în curtea Centrului Cultural Carei

.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu