Salutări de la Carei

• publicat la: 10 august 2020
Salutări de la Carei

Bună dimineața oameni buni!  Incepem o nouă  săptămână  cu speranța că vom avea parte măcar  de aer  curat dacă nu de o atmosferă curată.

Si asta până  nu  e prea târziu. Că doar știți cum se spune, la  un moment dat te obișnuiești cu răul si crezi că așa e normal să trăiești. Din visele în care se face că respirăm la Carei aer curat ne trezesc rapid mușcăturile lacome de țânțari la care s-au adăugat în ultima săptămână și alte insecte minuscule dar la fel de iubitoare de natură umană. E rezultatul stropirilor aeriene  împotriva țânțarilor.

Peisajul careian de vară e completat de tufele de ambrozie care au scăpat de clasicul aparat de imortalizat si care acum dau în floare, libere și nederanjate de nimeni.

La fel de nederanjat de nimeni rămâne stâlpul din mijlocul unei piste de biciclete de lângă casa unui consilier. O veritabilă  ofertă pentru cei dornici de senzații tari în deplasarea pe vehicolul cu două sau trei roți. Așteptăm  să sune goarna de la Primărie  pentru strângerea de semnături care să ajute la mutarea obstacolului de pe strada Cimitirului.

Nu ratați nici spectacolul din centrul orașului unde mare parte din verdele crud al ierbii a fost înlocuit cu betoane și asfalt. Miilor  de tufe de trandafiri scoase în 2012 li se alătură acum și firul ierbii ajunse la maturitate pe una din marile artere principale. Setea de câștig ușor și nemeritat nu poate fi ostoită cu una cu două și nici curmată de vreun ispravnic superior că doar  nu poate refuza nici el o pomană de zile mari.

Filmările de la ședințele de Consiliu Local având ca protagoniști  aleșii locali rămân pe mai departe în format electronic. Adică  interzise vederii. Gospodarul evazionist nu știe cum e cu treaba cu online și ca să fim  corecti până la capăt e unul din visele sale devenit realitate. Fără întâlniri directe  unde vreun opozant să aibă ocazia de a deschide ochii urmăritorilor înregistrării prin dezvăluirile  despre cum se trag firele prin cetate, prin atitudine.

Nimic nou nici în ce privește  Monumentul Ostașului Român  transformat de ani de zile de gospodarii neromâni ai orașului în loc de joacă pentru copii si tineri. Cel mai sigur loc de joacă din oraș, apărat de o dublă perdea de tuia de peste  9 m înălțime.

Clișee clasice  și în ce privește pregătirea terenului pentru ziua de 27 septembrie. Jumătățile de guițători au ajuns deja în rotisoarele din cartierele vesele unde muzica răzbate la maxim din boxe spre disperarea vecinilor. Nu vă obosiți să anunțați vreo patrulă pentru că decibelii nu ajung la urechile cele mari ci doar numărul voturilor.

Rămâne  în vigoare piesa cu masca pe figură nu atât pentru duhoarea ce emană din sursele cunoscute cât  pentru asigurarea atmosferei ce se vrea cât  mai apăsătoare.

Să aveți parte de bine atât cât puteți duce în această săptămână!

Citiți  Buletin de Carei  oriunde v-ați afla.

Daniela Ciută

comentarii

de Farcau Doina la 10 august 2020 - 14:52

O saptamana linistita Daniela Ciută!

Lasati un comentariu