Școala, încotro? Ministerul elimină ore din aria “Educație fizică, sport și sănătate”, “Joc și mișcare”, limba română

• publicat la: 3 august 2020
Școala, încotro? Ministerul elimină ore din aria “Educație fizică, sport și sănătate”, “Joc și mișcare”, limba română
Copiii care pe 14 septembrie 2020 intră în clasa pregătitoare vor face cu o oră mai puțin pe săptămână, față de colegii lor din generațiile trecute. Concret: vor avea 18 ore obligatoriu pe săptămână, la care se poate adăuga un opțional. Ora tăiată este de la materia Dezvoltare personală, care în final va rămâne cu 1 oră pe săptămână. Edupedu.ro a obținut în exclusivitate planul-cadru la care lucrează în prezent specialiștii din Ministerul Educației.

De remarcat că Religia rămâne fără nicio schimbare cu 1 oră pe săptămână în Trunchiul comun din clasa pregătitoare până în liceu.

Potrivit proiectului de plan-cadru pentru învățământul primar, document obținut de Edupedu.ro, la clasa I dispare o oră de Limba română – pe care o regăsim în plus la clasa a III-a -, rămânând un total de 6 ore de Limba română pe săptămână de Română la clasa I și tot 6 și la clasa a III-a.

 Dispar ore din aria “Educație fizică, sport și sănătate” și este eliminată disciplina “Joc și mișcare”. Concret, de la materia “Muzică și mișcare” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a II-a, rămânând o oră pe săptămână (de la 2). Odată cu tăierea materiei “Joc și mișcare”, dispare și ora alocată pe săptămână acestei discipline în clasele a III-a și a IV-a.

integral pe edupedu.ro

Lasati un comentariu