A sosit comunicatul oficial al IJP Satu Mare despre accidentul de la Carei

• publicat la: 2 septembrie 2020
A sosit comunicatul oficial al IJP Satu Mare despre accidentul de la Carei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 1 septembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 1 septembrie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 17.200 de lei.

Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 7 permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.

Ca de obicei, comunicatele despre accidentele de la Carei vin după ce informațiile  detaliate au făcut înconjurul județului. Toate evenimentele rutiere ce au loc la Carei sau acțiuni ale polițiștilor careieni apar prima dată pe paginile apropiaților acestora și abia apoi în comunicate oficiale. Dacă punem întrebări despre derularea evenimentelor ni se spune că nu se pot pronunța deoarece există purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare și acela redactează comunicatele oficiale.  În cazul altor grupuri de informatori online este posibilă și comunicarea datelor despre evenimentele din Carei. Propunem IJP Satu Mare să aprobe  și pentru Carei un purtător de cuvânt, de fapt să oficializeze purtătorul de cuvânt care transmite acum informațiile doar favoriților.

Astăzi, 2 septembrie ora 14,09, a fost remis comunicatul despre accidentul de ieri, 1 septembrie 2020, de la ora 5 dimineața, despre care s-a scris cu lux de amănunte pe paginile favoriților polițiștilor careieni câteva ore mai târziu.

 

Eveniment rutier la  Carei

 

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 05.20, polițiștii din cadrul  Biroului Rutier Carei au soluționat un eveniment rutier produs pe raza municipiului Carei, soldat cu pagube materiale.

În fapt, un tânăr de 17 ani, din Carei conducând un autoturism pe strada Bogdan Petriceu Hașdeu, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de beton din rețeaua electrică.

În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat cu bună știință tânărului spre a fi  condus pe drumurile publice, de către un careian de 21 de ani.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

 

Lasati un comentariu