Alegeri locale 2020. La Carei avem 7 candidați pentru un post de consilier municipal

• publicat la: 24 septembrie 2020
Alegeri locale 2020. La Carei avem 7 candidați pentru un post de consilier municipal

În   municipiul Carei, oraş cu  21.112 locuitori potrivit datelor recensământului din octombrie 2011  sunt trecuţi în Registrul Electoral  20.528 de careieni cu drept de vot în condiţiile în care segmental 0-18 ani depăşeşte numărul de 4.000. Mai avem și un număr de 38 de cetățeni UE cu drept de vot.

Campania electorală este una anostă, în care Radio Transilvania Carei nu mai emite de la Carei și oricum nici în 2016 nu a avut acceptul conducerii de la Oradea pentru  a difuza emisiuni electorale  de prezentare a candidaţilor careieni. Niciunul dintre candidații pentru primărie nu a îndrăznit să spună nimic la adresa candidatului UDMR de la Primăria Carei, nici măcar faptul că este un evazionist notoriu, plin de datorii la buget.  Consilierul Ilie Ciută a ținut capul de afiș al atacurilor  propagandistului angajat la Primăria Carei de nănașul său, primarul președinte al UDMR Carei.

Cele două procese câștigate de Ilie Ciută în instanță împotriva abuzurilor practicate de administrația condusă de un evazionist și un traseist politic  au făcut ca să nu mai fie dorit de aceștia  în CL pentru a nu le încurca socotelile cu banul public dirijat spre grupul de interese.

De dezbateri publice  nici pomeneală!

Numărul panourilor de afișaj s-a redus drastic iar la emisiuni televizate au avut acces doar cei cu buzunarele doldora având  în vedere prețurile piperate practicate. Pe clădirea Primăriei Carei avem aceleași plăci negre, fără însemnele statului național român.

În cursa pentru funcţia de primar avem 6 candidaţi, 5 bărbați și o femeie.

Pentru funcţia de consilier municipal  avem  7 candidați pentru un loc  de consilier ( deşi matematic vorbind, cifra reală e 7,42). La alegerile locale din 2016  cifra erau 5 candidați pentru un loc de consilier.

https://www.buletindecarei.ro/2016/05/alegeri-2016-5-candidati-pentru-un-loc-de-consilier-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2012/05/alegeri-2012la-carei8-candidati-pe-un-loc-de-consilier.html

Listele celor 7 partide înscrise  cu candidati pentru Consiliul Local Carei cuprind persoane  de toate vârstele şi toate profesiile. Pentru scrutinul de duminică 27 septembrie 2020 avem 2  candidați independenți la CL, Ilie Ciută și Ioan Racolța, ambii consilieri de la PNL în legislatura  actuală.

La alegerile locale din 2016 a existat doar un singur independent  în persoana lui  Rusu Marius, acum candidat pe listele PNL.

Unii dintre cei înscrişi în cursă au mai fost consilieri şi în legislaturile anterioare iar pentru alţii  va fi o experienţă nouă.

Din cei 141 de candidați, doar 48 sunt femei. Dintre cele 7 partide cu liste  pentru CL, ALDE și ProRomania au candidați femei în proporție de 50%. Pe listele PMP se regăsesc doar 5 doamne din totalul de 24 de candidați iar pe listele UDMR și PNL sunt 6 doamne din 24 de candidați.

Pentru alegerile locale din acest an numitorul comun al listelor de candidați ale partidelor este…familia. Adică pe listele aceluiași partid se regăsesc ori soț-soție ori mamă-fiică ori frate-soră. La UDMR tăticul evazionist Kovacs a readus-o în politică de fiica sa pentru a candida  la consilieri județeni. De la PNL candidează familia  Birta  pentru CL. PSD Carei deține recordul în ce privește familiile din lista de consilieri locali adică  are  6 candidați ce formează 3 familii.

Tot PSD Carei are ca  și candidați la Consiliul Local pe cei doi directori de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu. Și Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu îl are ca  și candidat la CJ pe directorul Gindele iar  directorul adj. de la Școala Vasile Lucaciu candidează pe listele UDMR pentru CL.

Nu lipsesc de pe listele de consilieri nici angajați din Primăria Carei chiar dacă unii și-au luat liber  în perioada campaniei electorale tot angajați ai Primăriei rămân.

Marele absent de pe listele ALDE este cel prezentat de propagandistul angajat la primărie la cabinetul primarului evazionist ca fiind careianul Pinter Iosif. Acesta a candidat la alegerile locale din 2016 pentru Primăria Carei și a reușit performanța de a se clasa  pe ultimul loc. A ajuns însă consilier județean iar acum este director la o instituție careiană din subordinea  Consiliului Județean. Dacă te cheamă Iosif și ești și administrator la firma Ro-Connix a viceprimarului Keizer de  la UDMR Carei se poate să fii și consilier județean și director la instituția din subordinea CJ.

Exceptând USR plus și candidatul independent Ilie Ciută, toate formațiunile politice s-au conformat ultimatumului adresat de consilierul primarului președinte al UDMR Carei și au mers  cuminți să dea interviuri pe blogul acestuia….PSD, PNL, Pro Romania, PMP, ALDE.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu