Candidatul UDMR pentru Primăria Carei:,,Mă bucur că am avut ocazia să mulțumesc personal vicepremierului Semjen Zsolt pentru sprijinul acordat bisericilor reformate și romano-catolice,,

• publicat la: 12 septembrie 2020
Candidatul UDMR pentru Primăria Carei:,,Mă bucur că am avut ocazia să mulțumesc personal vicepremierului Semjen Zsolt  pentru sprijinul acordat bisericilor reformate  și romano-catolice,,

Candidatul UDMR la Primăria Carei a făcut joi o deplasare în Ungaria, la biserica  greco-catolică de la Mariapocs, unde a avut o întrevedere cu vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, în aceeași perioadă de timp în care Direcția de cultură din cadrul Primăriei Carei organiza comemorarea lui Avram Iancu. Kovacs Eugen a adoptat o ținută elegantă, total diferită de cea aleasă în România la  întâlnirile oficiale.

Evazionistul Kovacs a fost însoțit în Ungaria de președintele CJ Satu Mare Pataki Csaba și de consilierul careian Megyeri Tamas.

În cadrul întrevederii cu oficialul din Ungaria, Kovacs a adus mulțumiri pentru tot sprijinul  acordat bisericilor reformate  și romano catolice din Carei.

,,Avem speranța că și în viitor vom  beneficia de ajutorul guvernului maghiar. Vicepremierul  ne-a urat mult succes în alegerile locale, candidaților UDMR, și ne-a asigurat de continuarea colaborării noastre,, a scris pe pagina sa  în limba maghiară  evazionistul Kovacs Jeno. Evident că pentru cititorii români nu se oferă aceste informații. La fel au procedat  și însoțitorii săi.

,,Nu provocați maghiarii,, ne spunea candidatul UDMR la Primăria Carei atunci când Asociațiunea ASTRA dorea ridicarea unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public din Carei. Oare se temea că pierde sprijinul Ungariei?

Biserica greo-catolică de la Mariapocs este una românească la origini, aici fiind hirotonit la data de 27 septembrie 1729 preotul Inocențiu Micu-Klein. Pentru cei mai puțin informați, cultul greco-catolic maghiar a apărut abia în anul 1912 ca o nouă modalitate de dezbinare a românilor. Bun cunoscătot al istoriei, Papa Ioan Paul al II-le a celebrat aici pe data de 18 august 1991 o liturghie  în stil bizantin.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu