Comemorarea Eroului Național Avram Iancu la Țebea

• publicat la: 9 septembrie 2020
Comemorarea Eroului Național Avram Iancu la Țebea
Serbările Naţionale de la Ţebea vor avea loc în acest an la data de 13 septembrie, comemorarea Eroului Național Avram Iancu fiind prevăzută a se desfășura într-un cadru mai restrâns faţă de anii trecuţi, când mii de oameni erau aşteptaţi la eveniment.
Manifestările vor debuta cu un ceremonial militar şi religios, urmat de depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu. În acest an nu va mai avea loc spectacolul folcloric şi târgul anual.
.
,,Pentru a delimita aria de desfăşurare a evenimentului se va organiza izolarea unei zone în care să poată fi primiţi maximum 500 de participanţi, izolare şi monitorizare efectuată de Jandarmeria Română.
După întâmpinarea persoanei oficiale şi prezentarea onorului gărzii, salutul drapelului de luptă şi intonarea Imnului Naţional al României, se va susţine serviciul religios de către oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române, cu respectarea distanţei fizice, purtarea permanentă şi corectă a măştii.
După serviciul religios urmează mesajul primarului comunei Baia de Criş şi evocarea istorică a evenimentului. Ceremonialul depunerii de coroane se va desfăşura cu respectarea distanţării fizice între delegaţii, care vor purta măştile corect şi permanent. Circuitul pentru deplasarea delegaţiilor şi pentru evitarea aglomerărilor va trebui respectat: intrarea se va face pe Poarta I, deplasarea se va face cu respectarea distanţei de cel puţin 1,5 m între delegaţii.
Organizatorii vor delimita pe traseu vizibil locurile de staţionare a celor care depun coroanele, la 1,5 m distanţă.
După depunerea coroanelor, ieşirea delegaţilor se va face pe Poarta II spre zonele de parcare a mijloacelor de transport, evitându-se aglomerarea participanţilor”, se arată în documentul semnat de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă.
.

Lasati un comentariu