Comemorarea lui Avram Iancu la Marna Nouă. VIDEO

• publicat la: 20 septembrie 2020
Comemorarea lui Avram Iancu la Marna Nouă. VIDEO

,,Și nu e român omul care în viață,  o dată măcar, într-un ceas minunat, pe sine privindu-se parcă în față, lui  IANCU AVRAM  nu i s-a-nchinat….,,

Comemorarea Eroului Național Avram Iancu a avut loc și la Marna Nouă, duminică, 20 septembrie 2020 de la ora 12,30. Comunitatea de  moți organizează an de an manifestări comemorative  la bustul lui Avram Iancu și Pelaghia Roșu.

,,Preoți cu crucea-n frunte căci oastea e creștină,,…așa au venit de la biserică creștinii de la Marna Nouă, în alai.

Parastasul pentru eroii neamului românesc  a fost săvârșit de către preoții Călin Pop și Gheorghe Sorian după intonarea Imnului de Stat.

Au urmat depuneri de coroane de flori din partea Primăriei Sanislău, primar  Zoltan Kardosi, din partea Asociațiunii ASTRA Despărțământul aurel Coza Carei și din partea comunității de moți din Marna  Nouă. Au rostit alocuțiuni primarul Zoltan Kardoși și președinta ASTRA, Daniela Ciută.

Copii îmbrăcați în straie populare, Octavian Fuzi, Miruna Răcășan și Răzvan Fuzi, au recitat poezii patriotice iar grupul de moațe a dat glas frumoaselor cântece din folclorul românesc autentic.

.

 GALERIE FOTO

Manifestarea nu s-a încheiat fără hora  în jurul bustului lui Avram Iancu după care toți cei prezenți au degustat preparatele tradiționale oferite de moațele din Marna Nouă.

Felicitări profesorului pensionar Viorica Tomai pentru organizare  și comunității pentru implicare, pentru modul cum își educă tinerii.

Trăiască Duhul lui Iancu!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu