Ilie Ciută: ,,Mai mult de jumătate din obiectivele propuse de mine în campania din 2016 au fost puse deja în practică,,

• publicat la: 23 septembrie 2020
Ilie Ciută: ,,Mai mult de jumătate din obiectivele propuse de mine în campania din 2016 au fost puse deja  în practică,,

Candidat pentru Primăria Carei la alegerile locale din 2016, consilierul Ilie Ciută poate fi deosebit de mândru că majoritatea obiectivelor din programul său au fost preluate și puse în practică de conducerea UDMR a  municipiului Carei.

Primarul Kovacs a realizat 9 din cele 15 propuneri ale consilierului Ilie Ciută pentru dezvoltarea comunității. Fapt ce denotă că nu se pot contesta competențele consilierului  numit ,,opoziția,,.

La alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020, Ilie Ciută va candida ca și independent pentru un loc în Consiliul Local Carei. Că tot a fost numit doar el ca fiind ,,opoziția,,.

La data de 24  martie 2016, în cadrul unei conferințe de presă, Ilie Ciută enunța ce anume  își propune să realizeze în următorii 4 ani.

Obiective propuse în 2016
1. Reabilitarea şi modernizarea străzilor şi trotuarelor în municipiu. În decurs de 4 ani nu vom mai avea drum de pământ în oraşul nostru.
2. Eficientizarea şi modernizarea iluminatului public în oraş
3. Reabilitarea Şcolii Gimnaziale “Vasile Lucaciu”
4. Reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII Nr.1 şi construirea unei săli de sport
5. Reabilitarea Căminului Cultural din Ianculeşti
6. Reabilitarea termică a blocurilor din municipiu
7. Realizarea unui Centru Sportiv multifuncţional în care să se regăsească un PATINOAR în aer liber, piste pentru role şi skateboard, teren de tenis, handbal, baschet, etc., realizat în jurul sălii de sport a Colegiului Iuliu Maniu din curtea Apaserv
8. Mărirea pistei de karting
9. Realizarea a 5 locuri de joacă sigure, dotate cu mobilier de joacă modern pentru copii, dar şi cu aparatură de fitness stradal pentru părinţi şi bunici.
10. Începerea lucrărilor la cartierul Tineretului.
11. Mutarea Bibliotecii şi a Fondului de Carte într-un spaţiu adecvat.
12. Întrebuinţarea eficientă a Centrului Social.
13. Sprijinirea firmelor careiene
14. Promovarea eficientă a obiectivelor turistice din Carei şi împrejurimi.
15. RESPONSABILIZAREA ŞI TRANSPARENŢA ADMINISTRAŢIEI LOCALE.
.
Înregistrarea VIDEO  acelei conferințe de presă se găsește și la ora actuală pe pagina de Facebook a consilieruli Ilie Ciută.
.

,,Deci și din calitate de consilier municipal îmi pot aduce contribuția la dezvoltarea comunității careiene. Chiar dacă doar eu am fost etichetat ca fiind opoziția de către actualul primar.

Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus dar care NU SE DOREȘTE a fi pus în practică este reabilitarea Căminului Cultural din satul românesc Ianculești ce aparține de UATM Carei.
Mi-am dorit mereu ca să găsim o modalitate de a veni în ajutorul familiilor tinere care doresc să rămână la Carei.
La propunerea mea de acum 13 ani, s-a cumpărat teren pe strada Tireamului, în spatele Centrului Klaus Winter, peste 10ha.
Acest teren ar fi trebuit parcelat pentru ca fiecare familie de tineri să primească între 5 și 8 ari de teren pentru construcție de locuințe. Un cartier al Tineretului. Poziția 10 din cadrul programului meu din 2016.
Era o modalitate de a determina tinerii să rămână în orașul lor. Terenul a fost cumpărat de la persoanele private, este și acum în proprietatea orașului dar este folosit ca și teren agricol.
Se construiesc în schimb haotic ansambluri de locuințe pe mai multe nivele în zonele unde există doar case obișnuite, fără etaj.
Un alt obiectiv pe care îl propuneam era contruirea de locuri de joacă sigure și moderne.
Încă nu avem așa ceva în Carei.
Nu avem nici TRANSPARENȚĂ în administrația locală, nici urmă de responsabilizare.
Este un alt motiv pentru care cei care beneficiază de atenții financiare din partea Primăriei Carei mă denigrează constant….
În campania din 2016 pentru alegerile locale, obiectivele mele au fost catalogate de către consilierul primarului ca SF-uri imposibil de îndeplinit.
Iată că majoritatea au fost pe placul conducerii actuale a Primăriei Carei și au fost puse în practică! Tot proiectul meu pentru construirea unui centru social-sportiv în curtea fostei Apaserv Carei este acum pus în practică în zona Șomoș.
Sunt o persoană responsabilă și îmi asum mereu cele afirmate.
Dețin o societate de producție din anul 1991 iar produsele realizate la Carei au ajuns să fie promovate în cataloage de specialitate internaționale.
Cei care au un minim de noțiuni despre ce presupune a unitate de producție știu că nu este ușor să rămâi pe linia de plutire dacă alegi calea dreaptă, fără contracte cu statul sau fără acordarea de atenții pentru obținerea de contracte.
Pentru alegerile locale din acest an am decis că mă voi prezenta în calitate de candidat independent pentru un nou mandat ca și consilier municipal,,  scrie pe pagina sa consilierul Ilie Ciută.
.
Buletin de Carei
.

comentarii

de Popescu la 23 septembrie 2020 - 11:54

Daca dn.Ciută nu ajunge consilier înseamnă că UDMR și-a ajuns scopul.Va fi o mare palma pe obrazul românilor careieni. Daca pentru 500 de voturi nu ne putem mobiliza înseamnă că maghiarimea și-a atins scopul că în conducerea orașului sa nu fie români ca acum 100 de ani și nici o voce critica.Probabil primarul va da un banchet în sala cavalerilor din castel de bucurie că a scăpat de dn. Ciută.

Lasati un comentariu