Ilie Ciută: ,,Tinerii au nevoie de loturi de teren pentru a-și construi case,,

• publicat la: 24 septembrie 2020
Ilie Ciută: ,,Tinerii au nevoie de loturi de teren pentru a-și construi case,,

Consilierul Ilie Ciută a decis să candideze pentru un nou mandat din postura de independent. În loc să îi adreseze mulțumiri pentru că au preluat de la el  9 din cele 15 obiective ale sale prezentate la conferința de presă de la lansarea pentru alegerile locale din 2016, primarul și grupul de interese lansează atacuri furibunde la adresa lui evident prin intermediul blogului consilierului angajat ca  și propagandist la Primăria Carei. Direct, față în față, nu au curaj.

În aceste condiții de continuă denigrare  nu doar a lui ci și a familiei sale, consilierul Ilie Ciută  își continuă activitatea atât la societatea sa de producție cât și la Consiliul Local. Datorită implicării sale am aflat că Ministerul Lucrărilor Publice a descoperit nereguli la proiectul de mobilitate urbană ce se află în plină desfășurare dar și la proiectul pentru achiziționare de aparatură medicală fapt  pentru care a sancționat conducerea Primăriei cu 5% din valoarea lucrărilor.

Fără implicarea consilierului Ilie Ciută nu am fi aflat nici despre faptul că Asociația Equus ce crește cai de rasă în Parcul Dendrologic este favorizată de  primar care inițiază proiecte de hotărâre pentru scutirea ei de la plata impozitelor cuvenite. Dacă primarul nu plătește  niciun impozit la oraș s-a gândit să scutească și asociația unde a fost până  acum 1 an membru fondator.

Pentru a veni în ajutorul tinerilor care nu au posibilități materiale nelimitate Ilie Ciută a propus acum 12 ani să se achiziționeze un teren pe care să se contruiască case pentru tineri după împărțirea lui în loturi de 7-10 ari. S-a achiziționat în jur de 12 ha de teren în acea perioadă dar de atunci terenul este  folosit ca teren agricol.

Potrivit celor declarate de consilierul Ilie Ciută, familiile de tineri trebuiesc sprijinite pentru a rămâne  în Carei alături de marea lor familie. Doar în acest fel se poate menține o comunitate.

Terenul cumpărat se află pe strada Tireamului, în spatele centrului Klaus Winter.

,,Am dorit în mod special să îmi aduc contribuția la construirea acestui cartier  pot să spun, pentru tineri. După ce primea fiecare lotul de teren se puteau apuca de construit pe măsura posibilităților lor.  Nu toți dispun de sume nelimitate pentru a cumpăra apartamente în centrul orașului. Iar o casă cu curte e altceva decât un apartament de bloc.  Nu s-a dorit de către conducerea orașului amenajarea acelor loturi de teren pentru tineri. Acum se construiește HAOTIC în oraș. Ne trezim cu câte un bloc printre casele obișnuite de pe străzile orașului. În aceste condiții nu putem determina tinerele familii să rămână în oraș alături de părinții și bunicii lor. Dacă voi ajunge în noul consiliu după data de 27 septembrie 2020 îmi propun să mă axez pe acest subiect dar nu numai. Am dus  la bun sfârșit ce mi-am propus, sunt la curent cu fiecare material ce ni se oferă pentru ședințele de consiliu,,  a declarat consilierul Ilie Ciută pentru Buletin de Carei.

Menționăm că proiectele propuse de Ilie Ciută în programul său de la alegerile locale din 2016 au fost preluate în majoritate de către conducerea orașului și puse în practică fapt ce denotă că au fost apreciate și considerate deosebit de oportune pentru dezvoltarea Careiului.

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu