Ilie Ciută:,,5.931,39 lei salariu mediu lunar pentru angajaţii din aparatul primarului,,

• publicat la: 25 septembrie 2020
Ilie Ciută:,,5.931,39 lei salariu mediu lunar pentru angajaţii din aparatul primarului,,

,,Impozitul mediu colectat de la 400 de apartamente din Carei se direcţionează pentru plata salariului denigratorului notoriu al Careiului, consilierul primarului municipiului. Campanie anti Ilie Ciută în județ doar din partea consilierului angajat la cabinetul primarului din Carei. De fapt sunt singurul consilier și candidat supus linșajului mediatic. Adevărul îi doare pe cei din grupul de interese,, scrie  pe pagina sa candidatul independent Ilie Ciută după ce a fost acuzat de consilierul personal al primarului că nu votează bugetul local.

Primarul evazionist, care nu poate face dovada că nu este evazionist, nu are curajul să poarte  o discuție cu Ilie Ciută despre problemele care îl deranjează așa că plătește din bani publici un angajat care se ocupă doar de denigrarea consilierului, evident fără succesul scontat din moment ce Ilie Ciută prezintă mereu documente oficiale în sprijinul afirmațiilor sale. Pe baza documentelor prezentate a câștigat deja 2 procese împotriva abuzurilor din adminsitrația locală.
,,Consilierul personal al primarului Szesz, cel care este incapabil de-a face diferența dintre beneficiu şi a beneficia, îmi reproşează că nu am votat de ani de zile bugetul local al Primăriei Carei.
Acest analfabet funcţional este incapabil de a reţine şi de a înţelege ce spun de fiecare dată la supunerea la vot a bugetului local deși este mereu prezent în sala de ședințe și are și studii economice. NU POT vota un buget de consum cum am specificat de fiecare dată, prin care să ne batem joc de careienii care îşi plătesc conştiincios toate contribuţiile la buget. Risipind banii pe interese obscure şi de grup. Ştiu foarte bine ce cuprinde un buget local şi având noţiunea banului muncit chiar nu pot să îmi bat joc de banii careienilor votând bugetul propus. Cum v-am obişnuit de-a lungul timpului o să vă ofer date şi documente concrete la care vă rog să reflectaţi. În 2019, pentru aparatul propriu al primarului format din 86 de oameni, a nu se confunda cu angajaţii din primărie care sunt peste 300, fondul de salariu a fost de 6.836.103 lei. La Taxe şi impozite pe proprietate, pentru clădiri şi terenuri persoane fizice şi juridice, s-au adunat 6.110.880 lei.
Deci pentru a se plăti salariile pentru 86 de oameni ai primarului a fost nevoie de toată suma colectată din impozitele mai sus amintite la care au mai adăugat 725.223 lei.
Putem merge cu calculul mai departe şi reiese 5.931,39 lei salariu mediu lunar pentru angajaţii din aparatul primarului. Unul din cei 86 de angajaţi este chiar acest Szesz adus de la Satu Mare pentru propagandă şi linşaj. Salariul lui anual este de aproape 50 de mii de lei la care se adaugă deplasări şi alte cheltuieli. Dacă tot e fan comparaţii voi face şi eu una. Impozitul mediu anual plătit de careieni pentru un apartament este de 125 de lei. Deci impozitul colectat de la 400 de apartamente din Carei se direcţionează pentru plata salariului acestui denigrator notoriu.
An de an bugetul local a fost aprobat în CL pentru că interesele personale şi de grup sunt mai presus decât interesul careianului plătitor de taxe şi impozite. Anexez tabelele cu veniturile şi cheltuielile pe anul 2019 pentru a suţine cele de mai sus. Am spus de nenumărate ori că această primărie poate funcţiona la fel de bine cu 15 oameni mai puţin din aparatul propriu al primarului, făcându-se o economie medie de 900 mii lei anual,, adaugă candidatul independent Ilie Ciută care  studiază mereu materialele din mapa de consilier  pentru ședințele de consiliu și vorbește mereu în cunoștință de cauză.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu