,,Lucrări plătite dar neefectuate,,! Raport al Camerei de Conturi în urma unui audit la Primăria Carei

• publicat la: 18 septembrie 2020
,,Lucrări plătite dar neefectuate,,! Raport al Camerei de Conturi în urma unui audit la Primăria Carei

Nu este pentru prima dată când semnalăm despre abuzurile administrației Kovacs-Keizer-Beko, despre cheltuirea banului public în alte scopuri decât cele declarate. Cât de extinsă trebuie să fie caracatița corupției din moment ce instituțiile statului prin organele de control nu intervin și nu iau măsuri?

Potrivit celor menționate pe pagina sa de către consilierul Ilie Ciută, numit opoziția de către primarul evazionist, înainte de alegerile locale din 2016 se aproba de către Consiliul Local un împrumut de 21.355.520 lei pentru asfaltări și reabilitări de drumuri și trotuare. Banii au fost încasați de societățile  executante dar unele dintre străzile cuprinse în lista prevăzută sunt și acum în  stadiu avansat de degradare. Bulevardul 25 Octombrie, de la intersecția cu strada Mioriței până la ieșirea din oraș este unul dintre cazuri. Pe această porțiune șoferii nu au nicio șansă de a adormi la volan dacă sunt  obosiți.

.

.

Cazul nu este singular. Au fost constatate prejudicii majore și la execuția lucrărilor de reabilitare a actualului sediu al Primăriei Carei.

Concluziile din  Raportul Camerei de Conturi Satu Mare sunt devastatoare de-a dreptul.   Apare negru pe alb faptul că Primăria Carei adică UAT Municipiul Carei a  plătit facturi fără ca să poată justifica lucrările  pentru care a întocmit facturile! Facturile au fost întocmite pentru lucrări la noul sediu al Primăriei, cel  unde igasia iese la suprafaţă după alocarea de milioane de euro pentru reabilitare.

,,Decontarea de lucrări de natura investițiilor la obiectivul „Renașterea Centrului Istoric al mun. Carei – Hanul Steaua de Aur – (Reabilitare sediu Primăria mun. Carei”, neexecutate în fapt conform situaţiilor de plată întocmite de constructor, semnate de dirigintele de șantier şi membrii comisiei de recepție…560 mii lei,,   scrie în Raportul Camerei de Conturi SM.

Mai mult, Primăria trebuie să returneze  la bugetul MDRAP sumele cu care a încercat să păcălească.

Nici la ora actuală clădirea  sediu a Primăriei Carei nu este terminată de finisat.

Pe parcusul anului 2017, Primăria condusă de trio-ul Kovacs-Keizer-Beko de la UDMR Carei a prejudiciat bugetul local cu 420.000 lei și a avut abateri financiar-contabile de 7.501.000 lei potrivit Raportului de Audit al Curții de Conturi.  Perioada de efectuare a auditului a fost 2 mai – 15 iunie 2018.

Se pare că din aparatul  de specialitate al primarului, mai numeros decât la primăriile marilor municipii, lipsesc tocmai specialiștii.

Doar Buletin de Carei respectă comunitatea careiană și oferă  informații despre dezastrul din administrația locală condusă  exclusiv  de membrii ai UDMR Carei, informații preluate de pe pagina Curții de Conturi a României și de pe paginile oficiale ale altor instituții. Pentru crearea de confuzie în rândul cititorilor, primarul evazionist a angajat un consilier care trebuie să îi dea raportul despre aspectele critice din Buletin de Carei pe care apoi le prelucrează în formă manipulatorie și le redă pe blogul Opinie de Carei.

Acesta este modul de lucru din Primăria Carei. O administrație totalitară ce practică discriminarea. Primarul și viceprimarul încă ascund CV urile lor deși țin cu dinții de scaunele lor din 2008 încoace.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2019/07/raport-de-audit-financiar-al-curtii-de-conturi-la-primaria-carei-una-se-raporteaza-la-fisc-si-alta-gasesti-in-contabilitate.html

https://www.buletindecarei.ro/2018/01/functionari-din-primariile-pericei-si-romanasi-acuzati-de-abuz-in-serviciu-cu-prejudiciu-de-peste-240-000-de-lei-la-primaria-carei-paguba-este-de-577-milioane-lei-dar-nimeni-nu-este-vinovat.html

Lasati un comentariu