Procesul Libertății de a fi Român. În România poți fi dat în judecată dacă citezi din Mihai Eminescu

• publicat la: 22 septembrie 2020
Procesul Libertății de a fi Român. În România poți fi dat în judecată dacă citezi din Mihai Eminescu

Președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Târnoveanu, este chemat în instanță de către fundația Szekler Monitor din Harghita pentru că a citat  din publicistica lui Mihai Eminescu, pentru că a intervenit în apărarea Cimitirului de la Valea Uzului, a Cheilor Bicazului, a intervenției pentru anularea Codului Administrativ dorit de guvernul Dăncilă. Fundația din Harghita a  încercat și la CNCD să reclame folosirea de către Mihai Tîrnoveanu a citatului din Eminescu precum și acțiunile românești dar acțiunea a fost respinsă. Așa că își încearcă norocul și la Curtea de Apel Târgu Mureș. Aversiunea lor față de Mihai Eminescu și de acțiunile românești de apărare a identității și integrității teritoriale de către Mihai Tîrnoveanu nu are limite. Azi mâine ne vom trezi că ne dau în judecată și pentru că frații români se întâlnesc între ei! Fiți vigilenți! Nu vă lăsați manipulați, nu renunțați la idealuri și nu permiteți nimănui să ne denigreze eroii! În municipiul Carei, asociațiunea ASTRA s-a luptat 3 ani de zile pentru a primi aprobarea de a amplasa bustul poetului național Mihai Eminescu pe cheltuiala lor. Consilierii UDMR au motivat refuzul inițial prin faptul că ,,nu și-a adus  contribuția la dezvoltarea culturii careiene,,. Asociațiunea ASTRA  Carei nu a dat niciun pas  înapoi și la data de 17 octombrie 2017 a dezvelit bustul românului absolut Mihai Eminescu.

,,Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste.
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă,,….aruzid
Buletin de Carei

Procesul. Procesul Libertății de a fi Român, proces în care nu voi da niciun pas înapoi!

Sunt judecat de Curtea de Apel Târgu-Mureș pentru acțiunile și gândirea mea românească. Joi, 24 septembrie ora 12. La solicitarea fundației maghiare Sekler Monitor, Curtea de Apel va judeca pe fond dosarul depus anul trecut la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, respins de această instituție pe baza unei chestiuni tehnice. CNCD de fapt s-a spălat pe mâini considerând probabil ”chestiunea” prea complicată. Acum intră pe rol justiția.

Sunt incriminate acțiunile desfășurate pe Calea Neamului si 14 texte publicate pe Fb, referitoare la pozițiile mele față de maghiarizare, Valea Uzului, Codul Administrativ, Cheile Bicazului, chemările la protestele de la București pentru cauza românilor din Covasna si Harghita, precum si o postare care cuprindea un citat din Mihai Eminescu. Acuzațiile sunt: discriminare, incitare la ură, propagandă naționalist șovină.

Consider că în țara mea am dreptul deplin să-mi exercit Libertatea de a fi Român. Consider că am dreptul și obligația să apar Constituția României, să întăresc după puterile mele, împreună cu alți oameni liberi, identitatea românească, mai ales acolo unde aceasta este atacată si supusă unui proces de diluare. Consider că am datoria de a apăra memoria ostasilor Armatei Române care si-au dat viata pentru Țară, de a mă împotrivi dărâmării Crucilor lor de la Valea Uzului. Consider că am dreptul să spun oamenilor despre ce înseamnă maghiarizarea în Transilvania, despre locurile care au devenit deșerturi etnice românești, despre cum aceste pietre seci devin mici state în stat în care comunitățile de acolo sunt rupte aproape complet de paradigma statului național. Este datoria mea de român să-l urmez pe ,,Românul Absolut” Mihai Eminescu să-mi însușesc după putințele mele Doctrina lui naționalistă și să afirm în același timp că această Doctrină înseamnă Dragoste de Neam si ripostă în fața urii ce se îndreaptă împotriva acestuia.

Am încredere deplină în avocata mea Marina Ioana Marina-Ioana Alexandru care este de un profesionalism desăvârșit, fiind în acelasi timp o luptătoare adevărată pentru drepturile oamenilor liberi din această țară. Am încredere în judecătorii Curții de Apel Târgu-Mureș, în judecata lor dreaptă. Iar mai presus de toate am încredere în Dumnezeu, că nu mă va lăsa, că mai ales, nu va lăsa o luptă să moară. Am deplină încredere că acest popor minunat nu va înceta Lupta si că întodeauna va exista un nucleu național care va zice NU în fața tuturor nedreptăților și un DA hotărât pentru România.

Frați si surori de sânge si credință, într-o lume în care se aud voci ce spun că suntem depășiți de vremuri, că suntem prea ”vechi” sau prea români, eu vă spun că așa s-a spus întotdeauna; si Horea si Avram Iancu si Tudor Vladimirescu si Tinerii Generației Interbelice si cei din Piața Universității 1990 au fost considerați de unii, ca fiind prea români, extremiști, prea iubitori de țară…dar toți acestia au făcut Istoria Țării, a Neamului Românesc, iar cei care i-au considerat ,,prea de tot” au mers spre uitare si trădare. De aceea vă zic, cu sufletul meu curat de român, nu abandonați lupta pentru Libertate, căci voi veți rămâne în Istorie, voi, cei care mergeți cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Tîrnoveanu

Lasati un comentariu