Acțiunea Cruci pentru ostașii români de la Carei în presa județeană

• publicat la: 26 octombrie 2020
Acțiunea Cruci pentru ostașii români de la Carei în presa județeană

Acțiunea Cruci pentru mormintele ostașilor români căzuți în luptele pentru eliberarea Careiului a fost dusă la bun sfârșit de Ziua Armatei. La fiecare mormânt comun am pus o Sfântă Cruce sfințită în prealabil de către părintele protopop Florin Mocanu. Asociațiunea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei, Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940 si Asociația națională a cadrelor militare în retragere, filiala Satu Mare au suportat cheltuielile aferente.

Fiind vorba despre  mormintele ostașilor care au căzut în octombrie 1944 pentru eliberarea orașului Carei de sub ocupația hortystă nu multă lume s-a înghesuit să mediatizeze  acțiunea creștinească.

Mulțumim pe această cale redacției Informația Zilei care prin reprezentanții săi ce au participat la manifestare a făcut cunoscută acțiunea ,,Cruci pentru mormintele ostașilor români căzuți în luptele pentru eliberarea Careiului,,.

Menționăm că Buletin de Carei a inițiat în septembrie 2014  o campanie de presă pentru a determina autoritățile să degajeze mormintele ostașilor români de sub arbuștii de tuia ce le acopereau cu totul.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2014/09/revoltator-eroilor-romani-li-se-refuza-pretuirea-cine-administreaza-cimitirul-eroilor-romani-din-carei.html

comentarii

de Aladin la 26 octombrie 2020 - 23:00

Dar masca unde e ?

de Buletin de Carei la 27 octombrie 2020 - 09:38

Ai uitat unde ai lasat-o?

Lasati un comentariu