Biserica în arest! Pelerinii aduc flori și cântă ,,Cu noi este Dumnezeu,,.VIDEO

• publicat la: 12 octombrie 2020
Biserica în arest! Pelerinii aduc flori și cântă ,,Cu noi este Dumnezeu,,.VIDEO

Una dintre cele mai controversate decizii ale executivului actual a dus la interzicerea pelerinajului dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, pelerinaj permis până și în epoca comunistă. Guvernanții au interzis total acest pelerinaj chiar dacă se putea impune respectarea măsurilor de prevenire și deci respectarea libertății religioase a cetățenilor. Mulțime de jandarmi și agenți de poliție au înconjurat Mitropolia Iașului și nu permit accesul credincioșilor care nu au domiciliul în Iași.

Creștinii se adună în fiecare zi în fața  Mitropoliei din Iași pentru a se ruga, a cânta pricesne și a aduce flori.

“Florile Cuvioasei Parascheva” este o acțiune frumoasă demarată de câțiva creștini.

,,Haideti să aducem la Sfânta Parascheva, pe lângă rugăciuni, începând de astăzi, duminica 12.10.20, fiecare câte o floare (crin, trandafir, crizanteme etc.) sau la ghiveci și să le așezăm lângă gard în fața Mitropoliei; începând cu ora 17:00. Haideti să dăm un exemplu și sa îndemnăm pe cât mai mulți credincioși să facă acest gest de prețuire. Îndemnați florăresele și florarii din Iasi să îi aducă Sfintei flori; majoritatea dintre ei o cinstesc mult pe Sfânta Parascheva. Baldachinul Sfintei în aceste zile este gol, neîmpodobit, ca o exprimare a durerii românilor că pelerinajul a fost interzis de autorități. Baldachinul este gol ca o rana la a care i vindecare putem contribui simbolic fiecare. Distribuiti mai departe…Sfântă Parascheva roagă te pentru noi păcătoșii!,,

.

.

Tot în Iași, cu acordul conducerii municipalității și a guvernanților are loc un Târg de toamnă la care regulile aplicate bisericii nu sunt valabile.

Tot în Iași se permit manifestări cu muzică și dans  dar acestea  sunt ocolite de oamenii legii care sunt mai  preocupați de a interzice accesul creștinilor  la Mitropolie.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu