Continuă proiectul Bursele Români pentru Români

• publicat la: 7 octombrie 2020
Continuă proiectul Bursele Români pentru Români

Continuă proiectul Bursele Români pentru Români. Alese mulțumiri celor care au contribuit la susținerea acestei importante acțiuni de sprijinire a elevilor români cu rezultate bune la învățătură.

Fondurile se strâng în contul Asociației Calea Neamului la BRD: RO77BRDE080SV91101760800, deschis special pentru acest scop, valoarea burselor fiind de 500 de lei pe trimestru.

Ajutorul dvs. e necesar pentru elevii buni la învățătură dar care nu au posibilități materiale care să le asigure toate cele necesare pentru educația lor. Vă aducem la cunoștință că în satele românești din zona Carei au fost desființate foarte multe școli cu predare în limba română, copiii fiind  OBLIGAȚI  să facă naveta în alte localități.

,,Dragostea românească este vie si tot mai mulți dintre noi lasă deznădejdea în urmă, găsind resurse de luptă în sufletul lor, găsind acolo, în inima lor, Libertatea de a fi Români, libertatea de gândire si acțiune națională,, menționează Mihai Tîrnoveanu, președintele asociației Calea Neamului.

După Carei și Tulgheș, Bursele Români pentru Români ajung si la Târgu-Secuiesc!

Patru copii (deocamdată) de la Scoala Turoczi Mozes, secția cu predare în limba română, cu rezultate bune la învățătură, vor avea semnele recunoștinței noastre. Fondurile se strâng în contul Asociației Calea Neamului la BRD: RO77BRDE080SV91101760800, deschis special pentru acest scop, valoarea burselor fiind de 500 de lei pe trimestru.
Mihai (clasa a IV-a), Maria (clasa a II-a), Irina (clasa I) si Amalia din com. Catalina, care studiază la aceeși scoală, vor primi săptămâna aceasta bănuții pentru primul trimestru. Ne exprimăm astfel recunoștința pentru acesti copii minunați pentru faptul că prin prezența si rezultatele lor țin în viață secția cu predare în limba română din această unitate de învățământ, mulțumindu-le în acelasi timp părinților si cadrelor didactice implicate. Continuăm astfel acțiunile pe Calea Neamului desfășurate la Târgu-Secuiesc, pe linia susținerii identității naționale, implicit a învățământului cu predare în limba română, așa cum am făcut-o si prin organizarea concusurilor de Istorie din anii trecuți.

Mulțumim Grai Străbun si publicației Buletin de Carei, partenerii noștri în acest demers. Mulțumim din tot sufletul românilor care până acum au răspuns Prezent, mâine având marea bucurie de a anunța si fondurile care s-au strâns în contul Burselor Români pentru Români. Avem o Certitudine (imi place nespus să folosesc acest cuvânt într-o lume ce are îndoieli), Dragostea românească este vie si tot mai mulți dintre noi lasă deznădejdea în urmă, găsind resurse de luptă în sufletul lor, găsind acolo, în inima lor, Libertatea de a fi Români, libertatea de gândire si acțiune națională.
Ce poate fi mai frumos, ce poate fi mai puternic decât o mână întinsă peste Carpați, ce poate fi mai trainic decât un Munte care ne Unește?
Doamne ajută frați si surori, se tot vorbeste de unitate, de cât de imposibilă este ea, de orgolii si alte chestiuni. Hai să nu mai vorbim atât de mult, deși trebuie să facem diferența între Cuvânt si vorbă…dar hai să ne unim în jurul copiilor Covasnei, Harghitei, Careiului din Satu-Mare, Muresului, Ghimeșului din Bacău, hai să ne unim pentru acești copii care fac mai mult decât noi toți la un loc, țin România vie acolo unde este mai greu, dar atât de frumos!
Cu noi este Dumnezeu!

Lasati un comentariu