Despre mult trâmbițata toleranță și respect reciproc la Carei

• publicat la: 29 octombrie 2020
Despre mult trâmbițata toleranță și respect reciproc la Carei

Dacă lăsăm deoparte procentul populației rromilor din Carei putem spune că românii și maghiarii sunt  în aceeași proporție reprezentați ca statistică. Știm că la conducerea orașului se află începând cu anul 2008 doar  membrii ai UDMR Carei dar mai știm că municipiul Carei se află în România și demnitarii români se presupune că ar trebui să servească interesele statului român.

Din păcate lucrurile stau cu totul altfel la Carei, municipiul unde steagul național deranjează până la interzicerea unui catarg pe domeniul public. Arborarea drapelului național pe domeniul public  se face doar în zilele de sărbătoare iar în ziua următoare se îndepărtează până și catargul pe care au fost amplasate.

GALERIE FOTO

După accederea în proporție covârșitoare a membrilor UDMR în CL Carei, la ședințele de consiliu se servește apă în sticle cu denumirea orașului Carei doar în limba maghiară.

GALERIE FOTO

Aici se termină cu mult trâmbițata toleranță și respect reciproc. E chiar atât de deranjantă denumirea românească a municipiului CAREI pentru conducerea exclusiv UDMR?

Catargul cu drapel românesc pe domeniul public este refuzat a fi amplasat primarul afirmând…,,nu provocați maghiarii,,…de pe clădirea primăriei au fost înlăturate plăcile oficiale cu însemnele statului român iar Monumentul Ostașului Român și bustul lui Simion Bărnuțiu sunt bine ascunși după arbori de tuia înalți. Nici măcar placa comemorativă cu numele delegaților români careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 nu a fost  permisă a fi amplasată pe locul de drept, adică pe clădirea Primăriei, acolo unde a avut loc adunarea de alegere a lor  în noimebrie 1918. Niciun simbol românesc în Sala Festivă din Primăria Carei.

Nu am uitat de atrocitățile la adresa românilor din anul 1940 atunci când s-a instalat aici ocupația hortystă și nici de numeroasele privațiuni de dinainte de aprilie  1919 dar în anul 2020 ne așteptam ca ONG ul UDMR finanațat din bani publici românești să dea dovadă de  o atitudine diferită de cea a ocupanților vremelnici ai pământului românesc.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu